Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τα ειδικά σχολεία

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2014 15:29 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:28

 

Με αφορμή την απάντηση του Υπουργού Παιδείας, σε ερώτηση των Λαρισαίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Γελαλή και Ηρώς Διώτη σχετικά με το θέμα της στέγασης και λειτουργίας του 1ου ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Λάρισας, οι βουλευτές επισημαίνουν ότι «είναι απαράδεκτο, ενώ υπάρχουν Υπουργικές Αποφάσεις από το 2007 και στη συνέχεια το 2010 για την στέγαση όλων των δομών του ΕΕΕΕΚ /ΤΕΕ/ΚΔΑΥ Λάρισας, το πρόβλημα να παραμένει άλυτο» επειδή  «οι σκοποί της ΟΣΚ Α.Ε. είναι πλέον υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων».

Συγκεκριμένα, ο κ. Αρβανιτόπουλος αναφέρει ότι υπάρχει «απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου με αρ. 73030/ΣΤ/6-7-2007 για την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη του έργου ανέγερσης κτιρίου για το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Λάρισας, έγγραφο της ΔΙ.Π.Ε.Ε. του Υ.ΠΑΙ.Θ. που αφορούσε μόνο στο ΕΕΕΕΚ Λάρισας και διαβιβάστηκε στην ΟΣΚ Α.Ε. για το κτιριολογικό πρόγραμμα του «ΕΕΕΕΚ και ΤΕΕ Λάρισας» και απόφαση του Υπουργού Παιδείας 128527/ΣΤ1/13-10-2010, εκ νέου κτιριολογικό πρόγραμμα για το «ΕΕΕΕΚ/ΤΕΕ/ΚΔΑΥ Λάρισας», με σκοπό τη στέγαση όλων των δομών στο ίδιο οικόπεδο».

Όσων αφορά την προσωρινή στέγαση του 1ο ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής στις εγκαταστάσεις του παραρτήματος ΑμεΑ Λάρισας «Ο Αριστεύς», το Υπουργείο Παιδείας απαντά ότι «μετά την πλήρη εφαρμογή των διατάξεων του Ν. 3852/2010 (ΦΕΚ 87/Α΄, άρθρο 94) η μέριμνα για τη σχολική στέγη έχει περιέλθει εξ ολοκλήρου στους ΟΤΑ ά βαθμού, μεταξύ των οποίων και η μίσθωση κτιρίων κατάλληλων για σχολική χρήση».

Σχολιάζοντας την απάντηση του πρώην Υπουργού, οι βουλευτές τονίζουν πως «η αδιαφορία του ΥΠΑΙΠΘ να δώσει λύση στο σοβαρό πρόβλημα της έλλειψης κτιριακών υποδομών για τις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας συνεχίζεται. Το αρμόδιο Υπουργείο αντί να επιλύσει οριστικά το θέμα, πετάει το μπαλάκι σε άλλα Υπουργεία (Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, Υποδομών και Εσωτερικών) και στους ΟΤΑ.

 Η διασφάλιση ανεξαιρέτως σε όλους τους πολίτες των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην παιδεία (προσβάσιμα σχολεία, μόνιμη έδρα, μόνιμο προσωπικό) αποτελεί αδιαπραγμάτευτο καθήκον της πολιτείας. Αποτελεί πρόκληση για όλους μας σε συνθήκες πρωτοφανούς κρίσης, όπως στη σημερινή, η πολιτεία να οδηγεί σε αποκλεισμό μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες» καταλήγουν οι βουλευτές.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass