ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΓΙΑ ΣΥΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΤΕΕ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΕΕΕΚ

Νέα σχολική μονάδα για τα άτομα με ειδικές ανάγκες

* Πραγματοποιήθηκε χθες συνέλευση γονέων παιδιών ειδικών σχολείων

Δημοσίευση: 20 Ιουν 2014 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:33
Της Λένας Κισσάβου
Μετά από χρόνια ξεχασμένο στα συρτάρια των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, σήμερα το έργο ανέγερσης, ενός κτιρίου στη Λάρισα, που θα στεγάσει όλες τις σχολικές μονάδες Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα άτομα με ειδικές ανάγκες, βρίσκεται σε τροχιά επανεξέτασης.
Ειδικότερα η δημιουργία μιας σχολικής μονάδας, που θα φιλοξενήσει το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής, το οποίο σήμερα στεγάζεται στο Κέντρο «Αριστεύς» στη Γιάννουλη και το Εργαστήρι Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ), που στεγάζεται στο παλιό Γυμνάσιο Αγίων Αναργύρων, χρόνιο αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητών ειδικών σχολείων-Ιδρυμάτων-Θεραπευτηρίων και ατόμων με ειδικές αναπηρίες ν. Λάρισας, επανέρχεται στο προσκήνιο με ενέργειές του προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία ανταποκρίνεται θετικά στη δημιουργία του, στοχεύοντας να εντάξει το έργο σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.
Αυτό ανάφερε στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Αναστάσιος Παπαναστασούλης, τονίζοντας ότι η δημιουργία ενός νέου κτιρίου για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στη Λάρισα, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, είχε δρομολογηθεί πριν χρόνια, διαθέτοντας τις απαραίτητες μελέτες, έχοντας παράλληλα την έγκριση του τότε Νομαρχιακού Συμβουλίου Λάρισας, και την αναφορά στελεχών του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων, που είχαν έρθει στην πόλη, για επιτόπια έρευνα.
Ο χώρος που προβλεπόταν να ανεγερθεί το κτίσμα, ήταν σε οικόπεδο δίπλα στο Ειδικό Σχολείο στη συνοικία Νεάπολης, στη Λάρισα, αλλά η πορεία προς την υλοποίησή του, σταμάτησε το 2003 και έκτοτε δεν έγινε καμία ενέργεια συνέχειας, γι’ αυτό το αίτημα που λιμνάζει πάνω από δέκα χρόνια, μέχρι και σήμερα.
Το θέμα της νέας εξέλιξης που μπορεί να έχει πλέον το έργο, συζητήθηκε κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, μαθητών ειδικών σχολείων-Ιδρυμάτων-Θεραπευτηρίων και ατόμων με ειδικές αναπηρίες ν. Λάρισας, η οποία πραγματοποιήθηκε στη στέγη του, που βρίσκεται στην οδό Καραϊσκάκη 31, στη Λάρισα.
Επίσης, μεταξύ άλλων, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του, αναφέρθηκαν στα πεπραγμένα του Συλλόγου, του τελευταίου εξαμήνου, ενώ ενημέρωσαν τους γονείς τόσο για τη λειτουργία της Λέσχης Ατόμων με ειδικές ανάγκες όσο και τις κατασκηνώσεις που μπορούν να φιλοξενηθούν τα παιδιά τους κατά την καλοκαιρινή περίοδο.
Αναλυτικότερα, στη Λέσχη Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες του Συλλόγου, στην οδό Καραϊσκάκη 31, στη Λάρισα, λειτουργεί σήμερα ένα πρωινό τμήμα «Ημερήσιας απασχόλησης», καθημερινά από τις 8 το πρωί μέχρι και τη 1 το μεσημέρι και ένα απογευματινό κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή «Φυσικής Αγωγής και ψυχαγωγίας».
Όσον αφορά στις κατασκηνώσεις, φέτος προβλέπεται να φιλοξενηθούν πενήντα πέντε άτομα, παιδιά μελών του Συλλόγου και συνοδοί τους, στις κατασκηνώσεις της Αγίας Παρασκευής Στομίου, το χρονικό διάστημα 18 ως 28 Ιουλίου.
Βασικός στόχος του Συλλόγου, όπως τόνισε ο κ. Παπαναστασούλης, είναι ο συνεχής αγώνας για εύρυθμη λειτουργία όλων των μονάδων, πρόνοιας και σχολικών, που απευθύνονται στα παιδιά και νέους με ειδικές ανάγκες.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass