Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή μέσα στο καλοκαίρι

Δημοσίευση: 21 Ιουν 2014 15:45 | Τελευταία ενημέρωση: 22 Σεπ 2015 16:35

Νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή, θα ψηφιστεί εντός του καλοκαιριού δήλωσε ο Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος, κατά τη συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος ΔΟΕ), στο υπουργείο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΟΕ, ο κ. Λοβέρδος, υποστήριξε επίσης ότι «…θα ξεκινήσει η διαδικασία στελέχωσης σχολείων του εξωτερικού, οι υπηρεσίες ολοκληρώνουν τη διαδικασία των μεταθέσεων μέχρι 15 Ιουλίου 2014 και μέχρι 30 Αυγούστου 2014 θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αποσπάσεων».

Αναλυτικότερα η ΔΟΕ στην ανακοίνωσή της υποστηρίζει μεταξύ άλλων: «Σε συνάντηση εργασίας του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, παρουσία του Υπουργού κ. Λοβέρδου, των Υφυπουργών κ. Δεμερτζόπουλο και κ. Κουκοδήμο, παρουσιάστηκαν

αναλυτικά οι θέσεις της Ομοσπονδίας και ζητήθηκαν λύσεις στα μεγάλα και συσσωρευμένα προβλήματα που ταλανίζουν τη Δημόσια Εκπαίδευση και τους λειτουργούς της.

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν: Στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης και στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν στη λειτουργία τους οι σχολικές μονάδες. Στην καθυστέρηση της υλοποίησης των υπηρεσιακών μεταβολών των εκπαιδευτικών (μεταθέσεις – αποσπάσεις).Στις αδικίες που έχουν δημιουργήσει στους συναδέλφους των Ειδικοτήτων που υπηρετούν στην Π.Ε., οι μετατάξεις που υλοποιήθηκαν με τρόπο αιφνιδιαστικό στην τρέχουσα σχολική χρονιά με τη μεταφορά χιλιάδων συναδέλφων από την Π.Ε. στην Δ.Ε.

Στη συνεχιζόμενη οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση των εκπαιδευτικών. Στην αναστάτωση που έχει προκαλέσει στον εκπαιδευτικό κόσμο η προωθούμενη αξιολόγηση – χειραγώγηση που κατηγοριοποιεί τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς. Στη διαρκώς αυξανόμενη ανεργία - αδιοριστία των εκπαιδευτικών. Δεν έχουν προβλεφθεί για τη σχολική χρονιά 2014-2015 διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών και οι ελάχιστες διαθέσιμες πιστώσεις για διορισμό αναπληρωτών δεν επαρκούν για την κάλυψη των κενών που δημιουργούνται λόγω της συνταξιοδότησης χιλιάδων εκπαιδευτικών. Για μια ακόμη φορά διακυβεύεται η ομαλή έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Στην απουσία διορισμών στην Ειδική Αγωγή

Στη μη προσμέτρηση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από το 2010 μέχρι σήμερα. Στις άδικες διώξεις εκπαιδευτικών λόγω του νέου πειθαρχικού δικαίου των δημοσίων υπαλλήλων

Στην απουσία αποσπάσεων εκπαιδευτικών για τη στελέχωση των σχολείων του εξωτερικού. Στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει η Προσχολική Αγωγή.

Με εγκύκλιο του κ. Δεμερτζόπουλο δόθηκε η δυνατότητα στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν υπηρεσία με αποστολή φαξ στην οργανική τους θέση, ώστε να μην επιβαρυνθούν οικονομικά με περιττές μετακινήσεις όπως είχε ζητήσει η Δ.Ο.Ε.».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass