ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

Μικρά και μεγάλα παιδιά ανακαλύπτουν νέα χρώματα

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2013 0:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:29
 Έναν πολύχρωμο κόσμο ανακαλύπτουν καθημερινά τα παιδιά στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λάρισας «Κωνσταντίνος Κούμας». Μία εβδομάδα γεμάτη δράσεις για μικρά και μεγάλα παιδιά τελείωσε και μία νέα ξεκινά.
Το βιβλίο της Helen Stephens «Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι» γνώρισαν παιδιά ηλικίας 5-8 ετών. Κατόπιν, εφαρμόζοντας το πρόγραμμα της εικαστικού Χριστίνα Ντεπιάν, τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με έννοιες όπως υφή, μοτίβο, ύφος και δουλεύοντας με διαφορετικού τύπου χρώματα έκρυψαν σκιές από διάφορα ζωάκια μέσα στις ζωγραφιές τους, κατανοώντας τι σημαίνει κρύβομαι στο περιβάλλον μου.
Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας - αρχαιολόγος Λίνα Μουσιώνη ήρθε στη Βιβλιοθήκη με τον ‘Ασπρόμαυρο ζωγράφο’ της. Τα παιδιά γνώρισαν το στιλ γνωστών ελλήνων ζωγράφων όπως ο Γαΐτης και ο Μόραλης και στη συνέχεια επεξεργάστηκαν γνωστά έργα του Μόραλη προσθέτοντας τη δική τους πινελιά. Τα έργα όλων τους εκτέθηκαν στη Βιβλιοθήκη σε μία πολύχρωμη εικαστική «μπουγάδα».
Η αφηγήτρια – παραμυθού Λένα Χαΐδούτη ήρθε στη Βιβλιοθήκη και τη γέμισε παραμυθένια χρώματα. Με τη ζεστασιά, το χαμόγελο και το αστείρευτο χιούμορ της χρωμάτισε, ξεδιπλώνοντας την πρωτότυπη ιστορία της, κόσμους μαγικούς. Τα παραμύθια της ταξίδεψαν μέσα από βαθιές θάλασσες και πέταξαν πάνω από σύννεφα για να αποκαλύψουν σε εφήβους το μυστικό της αισιοδοξίας και το πώς να βάζουν χρώμα στη ζωή τους.
Η συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας – νηπιαγωγός Χρυσάνθη Τσιαμπαλή έδωσε ψυχή στο βιβλίο του Μαξ Βέλθουις «Ο βάτραχος είναι βάτραχος» και συντέλεσε στο να αποκτήσουν τα παιδιά ενσυναίσθηση ανακαλύπτοντας τις δυνατότητές τους. Με έναν μαγικό τρόπο γέμισε η Βιβλιοθήκη βατραχάκια. Όχι μόνο από τις κατασκευές των παιδιών αλλά και από τα βατραχοπηδηματάκια τους!
Η ψυχολόγος Νάγια Παπουτσή έδειξε σε παιδιά και εφήβους το δικό της τρόπο για να κάνουν τα πάντα και να μην βαριούνται. Μέσα από βιβλία ζωγραφικής, υφαντικής και κατασκευών τα παιδιά ανακάλυψαν τον δημιουργικό τους εαυτό και εμπνεύστηκαν πολύχρωμα κοσμήματα για τον εαυτό τους και για τα αγαπημένα τους άτομα. Οι γονείς περήφανοι και χαρούμενοι με τις δημιουργίες και τα δώρα των παιδιών τους, δήλωσαν το ενδιαφέρον τους για να επαναληφθεί το πρόγραμμα με ενήλικους!
Οι δράσεις συνεχίζονται για αυτή την εβδομάδα ως εξής:
Σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί, «Το μαύρο βιβλίο των χρωμάτων», με τη συγγραφέα Μπέττυ Μαγρίζου για παιδιά ηλικίας 9-12 ετών. Διαβάζουμε το βιβλίο της Menena Cottin και ανακαλύπτουμε τρόπους να αισθανόμαστε τα χρώματα μέσα στο σκοτάδι.
Πέμπτη 11 Ιουλίου, 11-1 το πρωί, «Τα φαντάσματα είναι άσπρα» για παιδιά ηλικίας 8-11 ετών, τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Χρυσάνθη Τσιαμπαλή. Διαβάζουμε βιβλία με φαντάσματα και κατασκευάζουμε τα άσπρα φαντασματάκια της Βιβλιοθήκης!
Παρασκευή 12 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί, «Πώς να κάνεις τα πάντα και να μην βαριέσαι ποτέ» για παιδιά ηλικίας 7- 10 ετών, με την ψυχολόγο Νάγια Παπουτσή. Κατασκευάζουμε ό,τι βάζει ο νους σας και δεν βαριόμαστε ποτέ!
Παρασκευή 12 Ιουλίου, 11 – 1 το πρωί, «Η ομάδα πάτσγουορκ της Βιβλιοθήκης» για παιδιά ηλικίας άνω των 11 ετών και εφήβους. Συναντιόμαστε και ράβουμε τα χρωματιστά κουρελάκια που μας φέρνετε για να κατασκευάσουμε την πολύχρωμη σημαία αυτού του καλοκαιριού!
Τα προγράμματα δεν έχουν κόστος συμμετοχής αλλά απαιτείται προεγγραφή. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε από τη συντονίστρια του προγράμματος για τη Λάρισα Χρυσούλα Χατζηαβραάμ στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης, 28ης Οκτωβρίου 9 ή στο τηλέφωνο 2410-531973.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass