Η Εκκίνηση Εκπαιδευτικών γαι τη νέα σχολική χρονιά

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 13:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26

Με αφορμή τη νέα σχολική χρονιά η Εκκίνηση Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «Η κυβέρνηση της τρόικας και των μνημονίων συνεχίζει, δυστυχώς για τους πολίτες της χώρας, όχι τον εξορθολογισμό ή την αναδιάρθρωση, όπως υποκριτικά τις ονομάζει, των υπαρχόντων κοινωνικών και εργασιακών δομών αλλά την αποδόμησή τους.

Μετά τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και το «μαύρο» στις οθόνες, πράγμα απαράδεκτο για μία ευρωπαϊκή χώρα,  την κατάργηση-διάλυση της τεχνικής εκπαίδευσης, την αποδόμηση του συστήματος υγείας, τώρα προχώρησε στη διαθεσιμότητα ή κινητικότητα, όπως την ονομάζει, και στις «εθελοντικές»-υποχρεωτικές μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Χωρίς κανένα σχεδιασμό επιχειρεί προφανώς να κερδίσει χρόνο, δίνοντας ελπίδες στους μεταταχθέντες συναδέλφους μας, μετακυλίοντας το «πρόβλημα», που η ίδια αναίτια δημιούργησε, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Είναι προφανές ότι στο κοντινό μέλλον θα κληθεί να αντιμετωπίσει το «πρόβλημα» που θα έχει πλέον η Πρωτοβάθμια με την ίδια γνωστή συνταγή! Διαθεσιμότητα, κινητικότητα, δηλαδή απολύσεις!

Εμείς δηλώνουμε ότι είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αποδόμηση του Εκπαιδευτικού Συστήματος, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τα παιδιά των λαϊκών και μεσαίων τάξεων, στην ιδιωτικοποίησή του καθώς και στις απολύσεις εκπαιδευτικών και άλλων εργαζομένων.

Η χώρα μας στηρίζεται στους εργαζόμενους πολίτες της και αξίζει καλύτερης μεταχείρισης από τους κυβερνώντες. Οι άνθρωποι δεν είμαστε αριθμοί σε πίνακες ισολογισμών και δεν μπορούμε πλέον να ανεχόμαστε, στο όνομα της δήθεν σωτηρίας της χώρας μας, τη θυσία τόσων εργαζομένων του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα στο βωμό ενός χρέους που δεν ευθυνόμαστε για τη δημιουργία του, καθώς και τη δήωση και το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών της πατρίδας μας και την καταστροφή του μέλλοντος των παιδιών μας.

Eίναι καιρός να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπειά μας, την αξιοπρέπεια των παιδιών μας, το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν Παιδεία και Υγεία, το δικαίωμα για όλους στην εργασία.

Γι’ αυτό καλούμε όλους τους συναδέλφους μας ενωτικά να πάρουν μέρος στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας, που θα γίνει την Πέμπτη 12-9-2013 και ώρα 7.00 μ.μ στο αμφιθέατρο του 6ου   Δημοτικού Σχολείου Λάρισας, με θέμα τη 48η απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 18 & 19 Σεπτεμβρίου, καθώς και την παραπέρα πορεία του κλάδου μας. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα σ’ αυτούς οι οποίοι αδυνατούν (;) να πουν «ΟΧΙ» στους δανειστές. Φτάνει  πια! Αρκετά!» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass