«Συρρικνώνεται» το 9ο Δημοτικό σχολείο

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2013 22:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:30
 

 Της Λένας Κισσάβου

«Συρρικνώνεται» κάθε χρόνο το 9ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, στη Φιλιππούπολη, λόγω της μεγάλης αύξησης του μαθητικού δυναμικού. Τα τελευταία χρόνια έχουν καταργηθεί πέντε αίθουσες διαφόρων χρήσεων του σχολείου, προκειμένου να λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίας, για να καλύψουν τις μεγάλες ανάγκες σε αριθμό μαθητών.

Οι δύο αίθουσες που προβλεπόταν, σύμφωνα με το σχεδιασμό του κτιρίου και λειτουργούσαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια, ως εστιατόριο,  στο ολοήμερο σχολείο, μετατράπηκαν σε αίθουσες διδασκαλίας, όπως και σταδιακά αυτό έγινε με το γραφείο του διευθυντή, το γραφείο των δασκάλων του σχολείου και …έπεται συνέχεια για κάθε χώρο που μπορεί να αξιοποιηθεί και να μετατραπεί σε αίθουσα διδασκαλίας.

Κάθε πιθαμή του σχολείου, που μπορεί να αλλάξει λειτουργία και να φιλοξενήσει διδακτικές ανάγκες, καταργώντας την αρχική χρήση του, κάποια στιγμή θα εξαντληθεί και τότε σειρά θα έχει ο αύλειος χώρος;

Συγκεκριμένα το σχολείο προβλεπόμενης δυναμικότητας 350 παιδιών,  έχει μέχρι δεχθεί για τη νέα σχολική χρονιά, μέχρι και σήμερα εγγραφές 486 παιδιών! Πέρυσι στο σχολείο φοιτούσαν 446 μαθητές και σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, κ. Βασίλη Ζωγράφο, κάθε χρόνο ο αριθμός των εισερχόμενων μαθητών αυξάνεται ραγδαία. Φέτος δε, ο αριθμός των μαθητών είναι μεγαλύτερος από κάθε άλλη χρονιά (και δεν τελείωσαν ακόμη οι εγγραφές) καθότι παρατηρείται μια αυξημένη προσέλευση παιδιών στρατιωτικών της 1ης Στρατιάς. Αναγκαστικά θα αυξηθεί ο αριθμός των μαθητών σε κάθε τάξη και σύμφωνα με τον διευθυντή, προβλέπεται να λειτουργήσουν 22 τμήματα, εκ των οποίων αυτά των μεγαλύτερων τάξεων, θα ξεπερνούν τους 25 μαθητές.

Το 9ο Δημοτικό σχολείο Λάρισας, θα αγγίξει και πάλι τα ανώτατα όρια των κτιριακών δυνατοτήτων του σε φιλοξενία παιδιών, έχοντας και πάλι μπροστά του το πρόβλημα να βρει νέους χώρους για αίθουσες διδασκαλίας. Βέβαια τα κτιριακά όρια μετατροπών αιθουσών, είναι συγκεκριμένα και κάποια στιγμή, η λύση θα πρέπει να δοθεί με την κατασκευή είτε ενός νέου σχολείου, ή όπως προτείνεται και από πολλούς γονείς, με την αξιοποίηση ενός ελεύθερου χώρου μέσα στο συγκρότημα της 1ης Στρατιάς. Να σημειωθεί δε ότι σε μικρή ακτίνα χιλιομέτρων υπάρχουν και άλλα δημοτικά σχολεία που μπορεί να εγγραφούν μαθητές αντίστοιχα , όπως το 16ο, το 32ο , το 18ο, το 7ο και το 30ο Δημοτικά σχολεία.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass