ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

«Η μόρφωση δικαίωμα όλων των παιδιών»

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2013 2:55 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:10
  
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας διοργάνωσε χθες η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Μαθητών Θεσσαλίας, με τη συμμετοχή Δ.Σ. συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών.
Αφορμή αποτέλεσαν οι εξελίξεις στη δημόσια εκπαίδευση, τόσο μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο όσο και οι τρέχουσες εξελίξεις στην καθημερινότητα των σχολείων. Όπως τονίσθηκε από την Ομοσπονδία Γονέων «οι σαρωτικές αλλαγές που προωθούνται στο «Νέο Σχολείο», διαλύουν το δημόσιο σχολείο, στοιβάζουν τα παιδιά μας σε 30άρια τμήματα, αλλάζουν τη διαδικασία εισαγωγής στα Πανεπιστήμια, αυξάνουν τα ιδιαίτερα και την οικονομική αφαίμαξη των οικογενειών μας, δημιουργούν πολλές κατηγορίες μαθητών και οδηγούν πολλά από τα παιδιά μας στον αποκλεισμό από την εκπαίδευση και τη μάθηση».
Η Ομοσπονδία καλεί «όλους τους γονείς μέσα από τους συλλόγους τους και τις ενώσεις τους να συνεχίσουν και να εντείνουν τον αγώνα τους για το μορφωτικό δικαίωνα των παιδιών μας με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες και τις πραγματικές δυνατότητες μιας εποχής που ρέει απίστευτος πλούτος και η συσσωρευμένη γνώση είναι τεράστια».
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Στο πλαίσιο της χθεσινής κινητοποίησης, σύλλογοι γονέων όπως μεταξύ άλλων των 7ου – 30ού Δημοτικών Σχολείων Λάρισας αποφάσισαν να απέχουν χθες οι μαθητές την πρώτη ώρα του μαθήματος, ενώ αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Γονέων και των παρευρισκομένων καθηγητών, μετέφερε τα αιτήματα στην αντιπεριφερειάρχη Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου.
Με τους γονείς να θέτουν μεταξύ άλλων θέματα όπως της συγχώνευσης τμημάτων, των λειτουργικών δαπανών, των σχολικών φυλάκων, των καθαριστριών κ.ά.
Η κ. Καραλαριώτου τόνισε προς τους γονείς ότι «ακόμη και εν μέσω της οικονομικής κρίσης, θα έπρεπε τα ζητήματα που σχετίζονται με τα παιδιά να αντιμετωπίζονται με μεγαλύτερη ευαισθησία». Η αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τους γονείς ότι «τα θέματα που τέθηκαν δεν αποτελούν αρμοδιότητα της Περιφέρειας, αλλά σε κάθε περίπτωση θα μεταφέρει αυτά τα αιτήματα στους δήμους και οι οποίοι είναι οι αρμόδιοι, προκειμένου να εξετασθεί ποια από αυτά – σύμφωνα και με τις υπάρχουσες δυνατότητες, μπορούν να τακτοποιηθούν».
Επίσης, οι γονείς έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη και το ζήτημα της χορήγησης δεκατιανού στα σχολεία για το οποίο η κ. Καραλαριώτου επισήμανε ότι «το θέμα έχει απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο, προκειμένου να εξευρεθεί λύση με δικά μας χρήματα, αλλά το υψηλό κόστος που ανέρχεται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ για όλους τους μαθητές της Θεσσαλίας, το καθιστά απαγορευτικό για τα οικονομικά δεδομένα της Περιφέρειας. Παρ’ όλα αυτά, βρίσκεται στις προτεραιότητές μας και προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουμε συνεχώς προς το αρμόδιο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να δοθεί λύση».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass