Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Λάρισα

Δημοσίευση: 29 Οκτ 2013 23:25 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:34

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο συνδιοργανώσουν, την Τετάρτη 30 Οκτωβρίου στις 7:30 σήμερα το απόγευμα στην Πλατεία Ταχυδρομείου,  η ΕΛΜΕ και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Όπως σημειώνει το  ΔΣ της ΕΛΜΕ Λάρισας «η πολιτική του Υπουργείου Παιδείας, τα  Π.Δ. για την διαθεσιμότητα –απολύσεις,  τις υποχρεωτικές μεταθέσεις , τις  υποχρεωτικές μετατάξεις, τα  προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές της λιτότητας , των περικοπών κονδυλίων από τη εκπαίδευση,  απαξιώνουν και  επιδεινώνουν την καθημερινή  κατάσταση των εκπαιδευτικών και των εργαζομένων γενικότερα» καλώντας τους καθηγητές να συμμετάσχουν στο σημερινό συλλαλητήριο.

Κάλεσμα απευθύνει και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σημειώνοντας ότι «η  πολιτική αποδόμησης της δημόσιας εκπαίδευσης συνεχίζεται διαλύοντας βασικές (Νηπιαγωγείο, Ολοήμερο σχολείο, Ειδική Αγωγή) και υποστηρικτικές εκπαιδευτικές δομές (Ενισχυτική διδασκαλία, Τμήματα Υποδοχής ).

Έχουν επιβληθεί συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα  με τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και τους ελάχιστους αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αυθαίρετες και παράνομες μετακινήσεις εκπαιδευτικών, τις υποχρεωτικές μετατάξεις, τη χρησιμοποίηση των προσλήψεων μέσω ΕΣΠΑ για την επιβολή ελαστικών και φθηνών μορφών εργασίας, τη διαρκή καταστρατήγηση δικαιωμάτων και την κινητικότητα που έχει ήδη μπει και στο χώρο της εκπαίδευσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass