Εργασιακό Μεσαίωνα στο Διεθνές Σχολείου Τυρνάβου καταγγέλουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 30 Νοε 2013 16:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:12

«Τις μεσαιωνικού τύπου συνθήκες εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί στο Διεθνές Σχολείο του Τυρνάβου - International Community School of Larissa – ICSL» θέτουν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων 5 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ (Τ. Κουράκης, Π. Δριτσέλη, Μ. Κανελλοπούλου, Αλ. Μεϊκόπουλος και Γ. Πάντζας), υπεύθυνοι για θέματα Παιδείας και η βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, με αφορμή τις 8μηνες συμβάσεις εργασίας που η διεύθυνση καλεί τους εκπαιδευτικούς να υπογράψουν και περιήλθαν στα χέρια των βουλευτών, μετά από καταγγελίες.

Όπως αναφέρουν οι βουλευτές, το περιεχόμενο των συμβάσεων, σε διάφορα επίπεδα, έρχεται «σε πλήρη αντίθεση με το σκεπτικό της απόφασης 380/2013 της Επιτροπής Αναστολών του ΣτΕ, και βέβαια παραβιάζει κατάφωρα τους Ν. 682/1977, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, και 3848/2010». Επιρρίπτοντας ευθύνες στις δύο Διευθύνσεις Εκπαίδευσης του ν. Λάρισας για επιφανειακή διερεύνηση των όσων ήδη τους έχουν καταγγελθεί εγγράφως από την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Εκπαίδευσης, εκφράζουν παράλληλα την έκπληξή τους για τη γραπτή επισήμανση της σύμβασης ότι «υπερισχύει οποιασδήποτε άλλης κυβερνητικής απόφασης», προσθέτοντας ότι το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο «λειτουργεί ως κράτος εν κράτει, θεωρώντας ότι η ελληνική νομοθεσία ισχύει, προφανώς, μόνο όποτε είναι συμφέρουσα για το ίδιο και τα συμφέροντα που εκπροσωπεί».

Με αφορμή τα παραπάνω, στον Υπουργό τέθηκαν τα ακόλουθα ερωτήματα: «Γνωρίζει τα καταγγελλόμενα για το ICSL; Θεωρεί νόμιμες τις παρασχεθείσες προς υπογραφή συμβάσεις εργασίας; Πώς σχολιάζει ότι η Διοίκηση του σχολείου θεωρεί τις εκάστοτε υπογραφείσες συμβάσεις και το περιεχόμενο αυτών υπεράνω κάθε άλλης κυβερνητικής απόφασης; Έχουν υποβληθεί στις Δ/νσεις ΠΕ και ΔΕ Λάρισας προτάσεις διορισμού εκπαιδευτικών από το εν λόγω ιδιωτικό σχολείο για το τρέχον έτος, δεδομένου ότι ένας ιδιωτικός εκπαιδευτικός υπέγραψε την απαράδεκτη σύμβαση εργασίας, δούλεψε για 6 ημέρες και μετά απολύθηκε, άρα θα πρέπει τουλάχιστον γι’ αυτόν να έχει εγκριθεί διοριστήριο ώστε να συναφθεί η σύμβαση; Ποιά μέτρα θα λάβει για την αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας, την επιβολή κυρώσεων και τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών; Θα αναζητήσει ευθύνες για πράξεις και παραλείψεις της διοίκησης, για την επιφανειακή διερεύνηση των καταγγελλομένων;» καταλήγουν οι βουλευτές.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass