Η ΚΝΕ για τις κινητοποιήσεις των Μουσικών Σχολείων

Δημοσίευση: 05 Δεκ 2013 22:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20

Το Συμβούλιο Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ με ανακοίνωσή του «χαιρετίζει τους μαθητές των Μουσικών Σχολείων της Θεσσαλίας και τους γονείς τους που πήραν μέρος στην πανθεσσαλική συγκέντρωση στη Λάρισα στις 5 Δεκέμβρη στα πλαίσια της πανελλαδικής τους κινητοποίησης.

Το ΚΚΕ και η νεολαία του η ΚΝΕ, από την ίδρυσή τους, πρωτοστατούν και στηρίζουν όλους τους δίκαιους αγώνες του λαού και τις νεολαίας που απαιτούν και διεκδικούν το δικαίωμά μας στη μόρφωση, την υγεία, τη δουλειά, στη ζωή με δικαιώματα! Ο αγώνας που γίνεται στα Μουσικά και Καλλιτεχνικά σχολεία είναι ένας τέτοιος αγώνας με δίκαια αιτήματα που ζητούν το αυτονόητο: Αναπλήρωση των πολλών κενών των εκπαιδευτικών και μουσικών, την εξασφαλισμένη μεταφορά των μαθητών στο χώρο του σχολείου αλλά και τη δωρεάν σίτηση όλων των μαθητών.

Η δυσκολία στη λειτουργία των Ειδικών Σχολείων αυξάνεται ολοένα και περισσότερο αφού τα κενά έχουν φτάσει πανελλαδικά στις 17.000 ώρες εβδομαδιαία χωρίς να έχει τοποθετηθεί ούτε ένας αναπληρωτής μουσικός στα Μουσικά Σχολεία. Αυτή η κατάσταση θα οδηγήσει στην υποβάθμισή και στην κατάργησή τους όπως και αντίστοιχα έγινε στα ΕΠΑΛ με ειδικότητες που καταργούνται και χιλιάδες μαθητές να πετιούνται στο δρόμο. Όσο για τις μεταφορές και τη σίτιση των μαθητών, κρέμονται πλέον από την μειωμένη οικονομική δυνατότητα των δήμων να καλύψουν αυτά τα έξοδα μιας και οι συμβάσεις θα λήξουν σε πολλά Μουσικά Σχολεία μέχρι το τέλος του 2013.

Και μετά τι θα γίνει; Θα περιμένουμε να δούμε ποιός επιχειρηματίας, ποιός χορηγός θα τα βρεί καλά με το δήμο έτσι ώστα να χρηματοδοτήσει τη μίσθωση μέσων μεταφοράς και την εξασφάλιση της σίτησης που μόνο δωρεάν δεν θα είναι; Η απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα δόθηκε με τις μαχητικές κινητοποιήσεις στη Λάρισα με τη μαζική συμμετοχή γονιών και μαθητών από Βόλο, Τρίκαλα, Καρδίτσα όπως και σε όλη την Ελλάδα. Οι γονείς στήριξαν από κοινού την απόφαση των μαθητών για κινητοποίηση, αποδείχτηκε ότι ο αγώνας είναι κοινός, οι μαθητές δεν είναι μόνοι τους! Μαθητές – καθηγητές – εργαζόμενοι γονείς πλήττονται από αυτή την κατάσταση, από την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν κυβέρνηση - ΕΕ και χτυπάνε κάθε οικογένεια. Ο αγώνας οργανώνεται από τους μαθητές στα σχολεία, από τις επιτροπές αγώνα και τους συλλόγους των φοιτητών που αντιμετωπίζουν και εκείνοι τα ίδια προβλήματα, από τους εργαζόμενους γονείς μας στο χώρο δουλειάς που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στο δυσβάσταχτο κόστος ζωής.

Όλοι μαζί σαν μια γροθιά απαντάμε! Όπως και έγινε στην πανθεσσαλική κινητοποίηση που την στήριξαν έμπρακτα η Ένωση Γονέων Λάρισας και οι επιτροπές αγώνα σπουδαστών από τα ΑΕΙ και το ΤΕΙ της πόλης.

Τώρα πρέπει να δοθεί αγωνιστική συνέχεια με διάφορες μορφές μέσα και έξω από τα σχολεία. Χρειάζεται επιμονή στις διεκδικήσεις, οργάνωση, συζήτηση στα μαθητικά συμβούλια, στις τάξεις. Να απαιτήσουμε οι δήμοι και οι Περιφέρειες να μειώσουν τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για να καλύψουν τη χρηματοδότηση σε μεταφορές, σίτιση. Η ΚΝΕ σας καλεί να σταθείτε πλάι στο ταξικό εργατικό κίνημα, να μάθετε τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Συνεχίστε αταλάντευτα, διεκδικώντας για το σήμερα και το αύριο, μόνο έτσι θα υπάρχει προοπτική για τα Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Παλέψτε μαζί μας για να εξασφαλιστεί κάθε δικαίωμα που μας στερούν σήμερα! Παλέψτε μαζί μας για μια κοινωνία που θα έχουν όλοι δικαίωμα στη μόρφωση, στη τέχνη, στη δουλειά, τη δημιουργική ζωή, μια κοινωνία σοσιαλιστική – κομμουνιστική» καταλήγει η ΚΝΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass