ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ «ΜΑΣ»

Δωρεάν σίτιση, στέγαση και μεταφορά

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2013 1:41 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:20
Διεκδικώντας την ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν σε θέματα σίτισης, στέγασης και μεταφοράς, οι Επιτροπές Αγώνα του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) του ΤΕΙ Θεσσαλίας και των δύο τμημάτων Λάρισας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποίησαν χθες κινητοποίηση στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Όπως σημειώνεται από τους διαδηλωτές «οι σπουδαστές ξεκινώντας από το ΤΕΙ απαίτησαν και πέτυχαν, στο πλαίσιο της κινητοποίησης, τη δωρεάν μεταφοράς τους μέχρι το κέντρο της πόλης όπου βρίσκεται η Περιφέρεια.
Το πρόβλημα της σίτισης είναι ιδιαίτερα οξυμένο καθώς μόνο 2.200 κάρτες σίτισης δόθηκαν σε σπουδαστές και φοιτητές από τις 17.000 που έπρεπε. Επιπλέον κάθε σπουδαστής του ΤΕΙ είναι υποχρεωμένος να πληρώνει από την τσέπη του τουλάχιστον 35 ευρώ τον μήνα για τη μεταφορά του με αστικό λεωφορείο στο ΤΕΙ. Φυσικά δεν λείπει και το πρόβλημα τις έλλειψης καθηγητών στις σχολές ενώ την ίδια στιγμή οι σπουδαστές πρέπει να πληρώνουν και για αναλώσιμα.
Εκπρόσωποι του ΜΑΣ μίλησαν με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό στον οποίο παρέδωσαν πλαίσιο με τα αιτήματά τους που αφορούν στα εξής: Δωρεάν μεταφορές για όλους τους σπουδαστές με την επίδειξη του πάσο. Κάρτες σίτισης σε όλους τους σπουδαστές που έχουν κάνει αίτηση. Να παραδοθούν τώρα τα δωμάτια στο νέο κτίριο των εστιών σε σπουδαστές που απορρίφθηκαν. Άμεση πρόσληψη μόνιμων καθηγητών σε όλες τις σχολές του ΤΕΙ. Θέρμανση σε όλους τους χώρους του ΤΕΙ. Με την ευθύνη της Περιφέρειας να αξιοποιηθεί το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Atlantic», που βρίσκεται στη συμβολή Παναγούλη – Κύπρου, για τη δημιουργία νέων εστιών».
Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι συμφωνεί μαζί τους και θα προσπαθήσει να βρει λύση σε κάποια από αυτά τα προβλήματα τουλάχιστον για το πρόβλημα της σίτισης, μέσω ενός κονδυλίου ΕΣΠΑ.
Την ίδια στιγμή οι σπουδαστές χαιρέτισαν την κινητοποίηση των Μουσικών Σχολείων της Θεσσαλίας που έγινε την ίδια ώρα στην Περιφέρεια και παλεύουν με τα ίδια αιτήματα δηλαδή για καθηγητές – μεταφορά – σίτιση. Να ενωθούν οι φωνές μας και μόνη λύση σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική είναι ο κοινός αγώνας φοιτητών, μαθητών, καθηγητών και γονιών» καταλήγει η ανακοίνωση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass