ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Επιστρέφουν οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Δημοσίευση: 16 Απρ 2015 23:27 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:06

Την ικανοποίησή της, για το νέο πολυνομοσχέδιο που εξήγγειλε χθες ο υπουργός Παιδείας, εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) και επισημαίνει μεταξύ άλλων τα εξής: «Οι εξαγγελίες είναι σύμφωνες με τις προεκλογικές δεσμεύσεις που ανέλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον κλάδο και αποκαθιστούν σε μεγάλο βαθμό την τρωθείσα από τις μνημονιακές πολιτικές συνταγματική νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου για την ιδιωτική εκπαίδευση αφορούν τρία κύρια ζητήματα:

Α) Καταργείται το όνειδος των εσωτερικών φροντιστηρίων στα ιδιωτικά σχολεία που αποτελούσε προκάλυμμα «μαύρης» εργασίας

Τα εσωτερικά φροντιστήρια που λαμβάνουν μέχρι σήμερα χώρα στα ιδιωτικά σχολεία και λειτουργούν χωρίς κανέναν έλεγχο, καταργούνται οριστικά.

Β) Τη δυνατότητα υπογραφής συλλογικών συμβάσεων στα ιδιωτικά σχολεία με καλύτερους όρους εργασίας.

Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί πληρώνονται μόλις για το 60% της εργασίας που παρέχουν στα ιδιωτικά σχολεία και μόλις για το 3% των υπηρεσιών που παρέχουν σε εορτές, αργίες και Σαββατοκύριακα.

Πλέον, η βάναυση αυτή αδικία αποκαθίσταται. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί θα μπορούν να υπογράφουν συλλογικές συμβάσεις εργασίας, οι οποίες θα προβλέπουν καλύτερους όρους εργασίας (μισθολογικούς, θεσμικούς) από αυτούς που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Γ) Την αποκατάσταση της τάξης και την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων στο χώρο των φροντιστηρίων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και των κέντρων ξένων γλωσσών.

 

Οι άθλιες εργασιακές σχέσεις και η απουσία κρατικής εποπτείας έχουν μετατρέψει τα φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα κέντρα ξένων γλωσσών σε εργασιακές γαλέρες. Με το πολυνομοσχέδιο επιτέλους γίνονται τα πρώτα βήματα για να μπει τάξη στο χάος, να ελεγχθεί η λειτουργία τους και  να αποκατασταθούν σε μεγάλο βαθμό οι εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.

Το Υπουργείο Παιδείας, πλέον, θα ελέγχει τις συμβάσεις και το ωράριο των εκπαιδευτικών και θα υπάρχει αυστηρή εποπτεία του ωρολογίου προγράμματος.

Κορυφαίας σημασίας είναι και η δήλωση του Αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη σχετικά με την άμεση επιστροφή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας. Υπενθυμίζουμε ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί βρίσκονται σήμερα στην εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, χάρη στη σχετική νομοθετική παρέμβαση της προηγούμενης κυβέρνησης».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass