ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΜΕ, ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Καταλήψεις για απλήρωτους εκπαιδευτικούς

* «Ετεροχρονισμένες» τις χαρακτήρισε η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, διότι «προωθείται ήδη σχετική νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων τους»

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 11:35 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

Κατάληψη μιας ώρας σε Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας και στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποίησαν χθες μέλη της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας, προκειμένου να καταγγείλουν τη μη καταβολή δεδουλευμένων εκπαιδευτικών, από τις περσινές πανελλαδικές εξετάσεις, αν και όπως υποστηρίζει η διευθύντρια Περιφερειακής Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ελένη Αναστασοπούλου, ήδη προωθείται νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή τους.

«Ετεροχρονισμένη», χαρακτήρισε τη χθεσινή αντίδραση της ΕΛΜΕ Ν. Λάρισας η κ. Αναστασοπούλου, με την κατάληψη των δύο εκπαιδευτικών φορέων, υποστηρίζοντας ότι: «Η κατάληψη των γραφείων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης από την ΕΛΜΕ Λάρισας, στο πλαίσιο της δράσης για την καθ’ όλα δικαιολογημένη απαίτησή τους, για καταβολή των δεδουλευμένων σε εκπαιδευτικούς και άλλους δικαιούχους, λόγω απασχόλησής τους στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 2014, «άργησε μια μέρα».

Με την ανάληψη των καθηκόντων μου στις 16/4/2015 ενημερώθηκα από την προκάτοχό μου κι από τον διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο οποίος και μου παρέδωσε τη σχετική αλληλογραφία, για την παραπάνω οφειλή, με το αίτημα της εξόφλησής της.

Μετά από επικοινωνία με τις αρμόδιες αρχές του Υπουργείου μ’ ενημέρωσαν ότι στο νομοσχέδιο για την Παιδεία, που θα κατατεθεί στη Βουλή των Ελλήνων προς ψήφιση, θα συμπεριληφθεί και η αντίστοιχη διάταξη για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων.

Την Παρασκευή 24/4/2014, ενημέρωσα τον κ. Μαργαριτόπουλο για την εξέλιξη, κι εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε τα μέλη την ΕΛΜΕ Λάρισας, η οποία, αν και η ικανοποίηση του αιτήματος είχε δρομολογηθεί, αποφάσισε να ξεκινήσει τη συνεργασία με την καινούρια Διεύθυνση, καταλαμβάνοντας τα γραφεία της υπηρεσίας, τη Δευτέρα 27/4/2014.

Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να καλέσω τους συναδέλφους της ΕΛΜΕ αλλά και τους άλλους συνδικαλιστικούς φορείς των εκπαιδευτικών να μην αφήνουν τα προβλήματα, τα οποία παρέμεναν στα συρτάρια των προκατόχων, να γίνονται αιτία για συγκρούσεις που δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης είναι στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, υπερασπίζεται τα δίκαια αιτήματά της και θ’ αγωνιστεί μαζί της για την επίλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων της εκπαίδευσης».

Παρ’ όλα αυτά, χθες, οι καθηγητές μέλη της ΕΛΜΕ, πίεσαν για την επίλυση του προβλήματος, σε συνάντηση που είχαν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθ. Μαργαριτόπουλο, όσο και με τον αναπληρωτή διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας κ. Ντάμπλια (λόγω απουσίας της διευθύντριας κ. Αναστασοπούλου στην Αθήνα), με αποτέλεσμα λόγω της κατάληψης, να σταματήσουν να εργάζονται για μία ώρα, εργαζόμενοι στις δύο διευθύνσεις, εκτός αυτών που είχαν την ευθύνη να διεκπεραιώσουν ζητήματα που αφορούν στις πανελλήνιες μαθητικές εξετάσεις, ώστε να μην κλονιστεί η ομαλή διαδικασία και ανατραπούν τα χρονοδιαγράμματα.

Εξάλλου χθες, ήταν μια σημαντική μέρα, για το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που ασχολείται με τη διεκπεραίωση των εξετάσεων, καθώς ξεκίνησαν πρώτη μέρα, οι δοκιμαστικές εκπομπές μηνυμάτων, με το Υπουργείο Παιδείας, για την επικοινωνία τους.

Οι δοκιμαστικές εκπομπές πραγματοποιούνται καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από τις 10 π.μ. μέχρι και τις 11:30 π.μ και αφορούν όλα τα εξεταστικά κέντρα και τις ΕΕΔΔΕ. Η διαδικασία των δοκιμών θα πραγματοποιηθεί έως και τις 15 Μαΐου, εκτός των ημερών 6,7 και 8 Μαΐου.

500 ΟΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΣΤΟ Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ Λάρισας «Πεντακόσια άτομα, εκ των οποίων εκπαιδευτικοί, έντεκα λυκειακές επιτροπές, και διοικητικά στελέχη που εμπλέκονται με τις εξετάσεις, στο νομό Λάρισας, έχουν μείνει απλήρωτοι. Το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην πληρωμή τους ανέρχεται στα 40.000 ευρώ».

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass