Ενημέρωση για διαχείριση άγχους στις πανελλαδικές

Δημοσίευση: 27 Απρ 2015 21:12 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

 

Η σωστή προετοιμασία των υποψηφίων για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και θέματα σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού εξετάστηκαν σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου και η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο «Χατζηγιάννειο», Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Η διατροφολόγοςκ.  Βασιλική Κουλούλα αναφέρθηκε στον τρόπο διατροφής των μαθητών ενόψει των εξετάσεων και ιδιαίτερα τονίστηκε η σημασία των πολλών μικρών γευμάτων, που λειτουργούν και ως αναζωογονητικό διάλειμμα από το διάβασμα.

Ο Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού κ. Κώστας Πετρόπουλος ανέλυσε πώς μπορεί να γίνει αποτελεσματική διαχείριση του άγχους από τους υποψηφίους, αλλά και το οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και στα κριτήρια που εξασφαλίζουν τη σωστή συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου, που τελικά κρίνει την ακαδημαϊκή πορεία των μαθητών. Τέλος, η ψυχολόγος κ. Εύα Φουντουλάκη, ανέπτυξε τα γνωρίσματα κάθε σωστού ψυχομετρικού τεστ, που διαγιγνώσκουν τις κλίσεις, τα ενδιαφέροντα και τα σχετικά πλεονεκτήματα του καθενός στον επαγγελματικό στίβο. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στο Άριστον τεστ,  καρπό πολυετούς ερευνητικής προσπάθειας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών, που αποτελεί πλέον σήμερα διεθνώς ένα από τα πιο αναγνωρισμένα διεθνώς σχετικά ψυχομετρικά τεστ.

Την εκδήλωση συντόνισε η διευθύντρια ειδήσεων του Θεσσαλία TV κ. Ουρανία Αλεξίου. Τους παρευρισκόμενους χαιρέτισε εκ μέρους του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Απόστολος Μπέμπης και ο κ. Νίκος Ράπτης, διευθύνων σύμβουλος των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου. Σύντομες παρεμβάσεις έκαναν η κ. Ιωάννα Καματσέλου, υπεύθυνη ΣΕΠ των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, και ο διευθυντής του Λυκείου Μ. Ράπτου κ. Νίκος Ηλιόπουλος.

Στο τέλος των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε διάλογος με το κοινό, στον οποίο οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήματα και απορίες που απασχολούν τους υποψηφίους και τους γονείς τους. Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με την κλήρωση πέντε κωδικών τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού, που οι τυχεροί θα συμπληρώσουν εντελώς δωρεάν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass