ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΑΦΝΗΣ

Λαρισαίοι μαθητές απέσπασαν πανελλήνιο βραβείο

Δημοσίευση: 28 Απρ 2015 11:20 | Τελευταία ενημέρωση: 25 Μαϊ 2015 16:28

Το 5ο Γυμνάσιο Λάρισας πήρε το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό που διοργάνωσαν τα Ικαριακά Δρώμενα - Φεστιβάλ Ικαρίας 2015 με θέμα: «Η μυθολογία από μαθητές, για μαθητές», παρουσιάζοντας την εργασία τους με τίτλο «Ο Απόλλωνας κι η Δάφνη... στης Λαρίσης το ποτάμι».

Στόχος του διαγωνισμού ήταν να εξοικειωθούν οι μαθητές με τους μύθους του τόπου τους, να ερευνήσουν και να αναγνώσουν τους μύθους παράλληλα με την ιστορία.

Η ομάδα του 5ου Γυμνασίου επέλεξε έναν μύθο που σχετίζεται με τον Πηνειό ποταμό, τον μύθο του Απόλλωνα και της Δάφνης, κόρης του Πηνειού, που έχει ως εξής: «Ο Απόλλωνας, θεός του φωτός, της καθαρότητας, της μουσικής και της ποίησης ερωτεύεται παράφορα τη Δάφνη, κόρη της ύλης [Γαία] και της ροής [Πηνειός] και αρχίζει να την κυνηγάει ασταμάτητα. Εξαντλημένη η Δάφνη παρακάλεσε τον πατέρα της Πηνειό να τη βοηθήσει κι εκείνος τη μεταμόρφωσε στο ομώνυμο δέντρο τη στιγμή που ο Απόλλωνας προσπάθησε να την αγκαλιάσει. Τότε ο θεός για να παρηγορηθεί έκοψε ένα κλαδί της και στεφανώθηκε. Από τότε η Δάφνη έγινε το ιερό φυτό του Απόλλωνα».

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν σχολεία από τις 13 περιφέρειες της Ελλάδας.

Οι εργασίες αξιολογήθηκαν από ειδική επιστημονική επιτροπή και οι διακριθείσες παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων όπου απονεμήθηκαν στους μαθητές διπλώματα.

Επαθλο του 1ου βραβείου είναι μια εβδομάδα φιλοξενίας στην Ικαρία, με τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής πληρωμένα από το Φεστιβάλ Ικαρίας.

Τη διακριθείσα ομάδα του 5ου Γυμνασίου Λάρισας απαρτίζουν οι μαθήτριες: Απαζίδου – Μανίκα Αναστασία (Γ4), Γιτσοπούλου Μαριλένα (Γ4), Μυλωνά Χρύσα (Γ5), Παλάσκα Σοφία (Γ3) και Σπυράτου Λίνα (Γ3). Τις μαθήτριες συνόδεψαν η κ. Παπαδοπούλου Νάντια, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας & Οικολογίας, συντονίστρια της ομάδας και η διευθύντρια του σχολείου κ. Δεληζώνα Ζωή, φιλόλογος. Στην επιτυχή αυτή προσπάθεια συνέβαλαν οι κ.κ.: Αβραάμ Κοέν, φυσικός και Γκουνέλα Ευαγγελία, φιλόλογος, Τερζούδη Δώρα, μουσικός, Καμπέρης Σταύρος, χοροδιδάσκαλος και Φασούλα Γιάννα, πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Πηνειού και Παραποτάμιου Πολιτισμού.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass