ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 4ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ…

«Επαναστάτες» με αιτία!

* Τα βιβλία που διατέθηκαν δεν κάλυψαν όλους τους μαθητές, με ευθύνη του Υπ. Παιδείας * Κενά σε καθηγητές

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2015 1:43

Της Λένας Κισσάβου

Σε τροχιά καταλήψεων …εισήλθαν από χθες μαθητές της Λάρισας, αρχής γενομένης από τα λυκειόπαιδα του 4ου Γενικού Λυκείου Λάρισας, που ξεσηκώθηκαν διαμαρτυρόμενα με τον τρόπο αυτό στο γεγονός ότι υπάρχουν πολλές ελλείψεις βιβλίων των μαθημάτων τους, αλλά και ελλείψεις σε καθηγητές.

Από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, διαπιστώθηκε ότι τα βιβλία που διανεμήθηκαν στο λύκειο, δεν …έφτασαν για όλους τους μαθητές, οι οποίοι για τρίτη εβδομάδα τώρα, αναμένουν νέα παρτίδα, ώστε να μπορεί ο καθένας να έχει ένα δικό του βιβλίο στο σπίτι και να μην χρειάζεται να δανείζεται από κάποιον άλλο μαθητή, που έτυχε να το πάρει πρώτος.

Σύμφωνα με τον διευθυντή του 4ου Λυκείου Λάρισας κ. Γεώργιο Κατσίμπα, το σχολείο είχε μεριμνήσει και παρήγγειλε αριθμό βιβλίων ίσο με τον μαθητικό πληθυσμό, για την κάλυψη όλων των αναγκών του, όμως δεν υπήρξε η ανάλογη ανταπόκριση και έτσι το σχολείο βρέθηκε με ελλείψεις σε διδακτικό μαθητικό υλικό.

Ο κ. Κατσίμπας, υποστηρίζει μάλιστα ότι σε επαφή του με την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας, προκειμένου να καταθέσει το πρόβλημα του σχολείου και να ζητήσει να καλυφθούν άμεσα οι ανάγκες του σε βιβλία, πήρε την απάντηση ότι καθυστέρησε η έκδοση και η αποστολή τους, ενώ αναμένεται να αποσταλούν νέες παρτίδες στα σχολεία, καθώς όπως φαίνεται δεν είναι το μόνο που αντιμετωπίζει έλλειψη.

Να σημειωθεί ότι διαπιστώνονται ελλείψεις βιβλίων τόσο σε μαθήματα γενικής παιδείας, όσο και κατευθύνσης (χημεία, φυσική, βιολογία…).

Παρ’ όλα αυτά οι καθηγητές αντίστοιχα που αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο φαινόμενο στην τάξη τους, προσπαθούν να βοηθήσουν τους μαθητές τους, προσφέροντας σε φωτοτυπίες τη διδακτέα ύλη που παραδίδουν ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία κενών στα παιδιά, σε όλες τις τάξεις του λυκείου. Μάλιστα στους μαθητές της Γ’ λυκείου, δεν χωρά καθυστέρηση στο πλαίσιο μιας χρονιάς που ο χρόνος της μελέτης είναι πολύτιμος, καθώς βρίσκονται στην τελική ευθεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και σε τροχιά πανελληνίων για το μεγάλο βήμα στην τριτοβάθμια.

ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Σημαντικό βέβαια θεωρείται και το πρόβλημα έλλειψης καθηγητών, σε βασικά μαθήματα, καθώς υπάρχουν κενά και το σχολείο είναι ακόμη σε αναμονή εκπαιδευτικών για να τα καλύψουν.

Ζητώντας λοιπόν τα αυτονόητα ως αιτήματα, οι μαθητές του 4ου Λυκείου Λάρισας, αντέδρασαν χθες διεκδικώντας ποιοτική δωρεάν παιδεία, υποστηρίζοντας ότι αυτές οι καθυστερήσεις μαρτυρούν την απαξίωσή της.

Το ότι χθες προέβησαν σε κατάληψη, αυτή τους την κίνηση πυροδότησε και το γεγονός της μείωσης των τμημάτων της Γ’ λυκείου, καθώς σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, στην αρχή της χρονιάς δημιουργήθηκαν πέντε τμήματα από το σύνολο των 112 μαθητών και στην πορεία προέκυψαν διαρροές μαθητών σε ιδιωτικά σχολεία, με αποτέλεσμα ο αριθμός τους να μειωθεί στους 107 και να γίνει νέα ανακατανομή τους, σε τέσσερα τμήματα, όπου στο καθένα υπάρχουν 27 παιδιά.

Να σημειωθεί ότι χθες …απόπειρα κατάληψης έκαναν και μαθητές του 6ου Γυμνασίου Λάρισας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass