ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΡΙΩΝ ΕΒΔΟΜΑΔΩΝ

Εξετάσεις για χαρισματικά παιδιά

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2015 8:25

 

Εξετάσεις για την επιλογή μαθητών, να παρακολουθήσουν προγράμματα που προσφέρει το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά, στην Ελλάδα, του Κολεγίου Ανατόλια, στη Θεσσαλονίκη, όπως διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων, θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα στις 31 Οκτωβρίου.

Οι εγγραφές ενδιαφερόμενων ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν μέχρι 20 Οκτωβρίου.

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολεγίου Ανατόλια/ CTY Greece, λειτουργεί σε συνεργασία με το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins και την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Το CTY Greece ξεκίνησε την άνοιξη του 2014 απευθυνόμενο σε μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά το οποίο προσφέρει εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση, μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Οι μαθητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν τα προγράμματα θα αξιολογηθούν με βάση τα τεστ ακαδημαϊκών δεξιοτήτων SCAT ή/και STB που σχεδιάστηκαν από το Centerfor Talented Youth του Πανεπιστημίου του Johns Hopkins. Το τεστ αξιολόγησης SCAT περιλαμβάνει ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής στη γλώσσα και τα μαθηματικά, ανάλογα με την ηλικία των υποψηφίων και επιτρέπει την εγγραφή σε μαθήματα, τόσο θετικών όσο και ανθρωπιστικών επιστημών. Το τεστ STB εξετάζει τη χωρική αντίληψη του μαθητή και επιτρέπει στους επιτυχόντες την εγγραφή αποκλειστικά σε μαθήματα θετικών επιστημών.

Για περισσότερες πληροφορίες για τα τεστ αξιολόγησης οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του κέντρου στο http://www.cty-greece.gr/el

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass