«Επιδιώκεται η κατάργηση των θρησκευτικών» καταγγέλλει η ΔΑΚΕ Λάρισας

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2015 18:30

 

Η ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, Λάρισας, καταγγέλλει μεθοδευμένες κινήσεις που οδηγούν στην κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία και αναφέρει συγκεκριμένα: «Η Αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας, κ. Σία Αναγνωστοπούλου, θέλοντας να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη για τα χιλιάδες κενά στην εκπαίδευση έκανε κάποιες δηλώσεις σχετικά με τις απαλλαγές από το μάθημα των Θρησκευτικών.

Η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ θέλοντας να «κάνει» για άλλη μία φορά το δεκανίκι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε μια «ανθρωποφαγική» ανακοίνωση που οδηγούσε ένα μάθημα και μία ολόκληρη ειδικότητα στο στόχαστρο!

Εκτέλεσε πρόθυμα άνωθεν εντολές και στοχοποίησε τον κλάδο των θεολόγων ΠΕ01, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι αποτελεί το μακρύ χέρι της αριστερής κυβέρνησης στο χώρο του συνδικάτου.

 Οι αποφάσεις των Δικαστηρίων και η απόφαση της ΑΠΔΠΧ έχουν ήδη επιλύσει το ζήτημα των απαλλαγών και κάθε περαιτέρω ανακίνησή του γίνεται μόνο για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας.

 Η αριστερή πλειοψηφία της ΟΛΜΕ, όταν ζητάει από το υπουργείο να επιτρέπει σε μαθητές να απαλλάσσονται ενός μαθήματος, με απλή δήλωση και χωρίς αιτιολόγηση, αντιλαμβάνεται ότι στρέφονται εναντίον καθηγητών;

Ότι για πρώτη φορά κάποια πλειοψηφία μέσα στην Ομοσπονδία κατηγοριοποιεί τα μαθήματα και τις ειδικότητες; Ότι ανοίγει ζητήματα για όλα τα μαθήματα και τις ειδικότητες; Ποιος μπορεί να αποτρέψει στο μέλλον μετά από μια τέτοια απόφαση μαθητές με μια απλή δήλωση να απαλλάσσονται από οποιοδήποτε μάθημα;

Ποιος πράγματι είναι ο τελικός στόχος της αριστερής πλειοψηφίας της ΟΛΜΕ;

Είναι προφανές ότι επιδιώκεται η κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών και η έξωση των συναδέλφων από τη δημόσια εκπαίδευση.

Η αριστερή πλειοψηφία ΟΛΜΕ ,θα πρέπει να αντιληφθεί ότι δεν καταργούνται μαθήματα και ολόκληρες ειδικότητες (όπως στο βάθος του μυαλού της θα επιθυμούσε λόγω πολιτικών ιδεοληψιών) με απλή δήλωση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass