ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

«Οι καθυστερήσεις έργων οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες»

Δημοσίευση: 03 Οκτ 2015 0:36

 

Σχετικά με τα έργα του ΕΣΠΑ όσον αφορά στο ΤΕΙ Θεσσαλίας ο πρόεδρος του ΤΕΙ κ. Παν. Γούλας, διευκρινίζει για τις δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, τα εξής: «Στην εφημερίδα Ελευθερία, διάβασα ότι ο κ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, συμπεριέλαβε στο άρθρο του και τη διοίκηση του ΤΕΙ, στους φορείς της Θεσσαλίας που δεν κάνουν απορροφήσεις στα έργα του ΕΣΠΑ.

Στο δημοσίευμα αυτό η απάντηση του ιδρύματος είναι η εξής:

Το ΤΕΙ Θεσσαλίας στις 14 Αυγούστου 2015 εισέπραξε όλο το ποσό από την Τράπεζα Ελλάδος που οφείλαμε στην κατασκευαστική εταιρία, για το κτίριο της ΣΕΥΠ (λογαριασμοί από 14ο, 15ο, 16ο και 17ο) μέχρι εκείνη τη στιγμή. Η ανάδοχος εταιρία ξεκίνησε το έργο από τις 17 Αυγούστου και συνεχίζει και σήμερα, με όλα τα συνεργεία.

Η απορρόφηση των χρημάτων του ΕΣΠΑ από το ίδρυμα μας οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των υπηρεσιών μας: Τεχνικής και Οικονομικής υπηρεσίας , οι υπάλληλοι των οποίων εργάσθηκαν με ζήλο τον Ιούλιο και Αύγουστο και τους οποίους ευχαριστώ για τη μεγάλη συμβολή τους.

Ο κ. Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, τέλος Ιουλίου και αρχές Αυγούστου, μας ενέκρινε τη χρηματοδότηση δύο μικρών συμπληρωματικών έργων των 150 και 140 χιλιάδων ευρώ (υποσταθμός, διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρου, βόθροι, κτλ), για τα οποία ήδη το ίδρυμα συνέταξε: τις μελέτες, τεύχη δημοπράτησης, προέβη σε δημοπρασίες στο ελάχιστο χρονικό διάστημα, που είχε στη διάθεσή του για τα δύο προαναφερόμενα έργα και αναμένουμε την προέγκριση της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τη σύναψη των συμβάσεων.

Για να είμαστε δίκαιοι υπάρχουν και σε μας καθυστερήσεις οι οποίες οφείλονται σε εξωγενείς παράγοντες, όπως: Το κλείσιμο των Τραπεζών,

η μη ανανέωση της σύμβασης του φορέα ελέγχου της ποιότητας των δημοσίων έργων, κτλ.

Τέλος οφείλουμε να δηλώσουμε ότι, έχουμε άριστη συνεργασία με τη Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας και ευχαριστούμε δημόσια τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό για την ένταξη των δύο υποέργων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο ΤΕΙ Θεσσαλίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass