ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΛΑΡΙΣΑΣ

Σε τροχιά κινητοποιήσεων και οι καθηγητές

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 0:31

 

Σε τροχιά κινητοποιήσεων έχουν μπει οι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με αφορμή τα πολλά προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της Παιδείας, όπως διαφάνηκε στη χθεσινοβραδινή συνέλευση της ΕΛΜΕ Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του 6ου Γυμνασίου.

Στη συνέλευση συζητήθηκε το πλαίσιο δράσης που προτείνει η ΟΛΜΕ μπροστά στη διαμορφωθείσα κατάσταση και το οποίο κατατείνει στην πραγματοποίηση απεργίας του κλάδου, πιθανότατα από κοινού με την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ, στις 12 Νοεμβρίου.

Την τελική απόφαση θα λάβουν οι πρόεδροι των ΕΛΜΕ όλης της χώρας που θα συνεδριάσουν αύριο Σάββατο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Για τους καθηγητές πρώτης προτεραιότητας ζήτημα είναι τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων που θα λυθούν με προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και την κάλυψη όλων των κενών με αναπληρωτές, χωρίς αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και αύξηση του διδακτικού ωραρίου.

Ζητούν παράλληλα την κατοχύρωση του αναδιανεμητικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης, πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια υπηρεσίας και καμία μείωση στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί ζητούν νέο μισθολόγιο με βελτίωση αποδοχών στους νέους καθηγητές, ακώλυτη μισθολογική εξέλιξη, αποτροπή ψήφισης νέου μοντέλου αξιολόγησης, άμεσα μέτρα στήριξης του εκπαιδευτικού έργου και συνεχή διαδικασία επιμόρφωσης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΚ

Εν τω μεταξύ, οι ΣΥΝΕΚ Λάρισας εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία κάνουν λόγο για δικαίωση της ΕΛΜΕ από τη δημοσιοποίηση των πινάκων μορίων –προτιμήσεων εκπαιδευτικών για τοποθετήσεις σε λειτουργικά κενά.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων, «το ΠΥΣΔΕ Λάρισας με τη δημοσιοποίηση των πινάκων με τα μόρια και τις προτιμήσεις σχολείων των εκπαιδευτικών που συμμετέχουν σε όλη τη διαδικασία τοποθετήσεων σε λειτουργικά κενά, τελικά έπραξε το αυτονόητο, μετά από κωλυσιεργία σχεδόν ενός μήνα, που είχε προκαλέσει την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ να προχωρήσει στη σύνταξη καταγγελίας, η οποία ωστόσο δεν ήρθε ποτέ στο φως της δημοσιότητας.

Η δημοσιοποίηση των πινάκων εξασφαλίζει το δημόσιο έλεγχο της διαδικασίας των τοποθετήσεων για χάρη της διαφάνειας και της ισότιμης μεταχείρισης των συναδέλφων.

Τα περί προστασίας προσωπικών δεδομένων που επικαλείτο η πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ είναι δικαιολογίες χωρίς βάση, τη στιγμή που τα μόρια των εκπαιδευτικών ανακοινώνονται κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων σε οργανικά κενά.

Οι Συνεργαζόμενες Εκπαιδευτικές Κινήσεις απαιτούμε να γίνει γνωστή η θέση των εκπροσώπων του κλάδου στο ΠΥΣΔΕ για όλες τις πράξεις τοποθετήσεων, ώστε να διαπιστώσουν οι συνάδελφοι ποιοι συνέπραξαν στην καταστρατήγηση των συλλογικών μας δικαιωμάτων, μετατρέποντάς τα σε προσωπική εξυπηρέτηση, αλλά και στη δυσλειτουργία των σχολείων».

Μ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass