ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΤΕΙ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΟ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας

Δημοσίευση: 23 Οκτ 2015 21:25

Στην προώθηση της εκπαιδευτικής καινοτομίας είναι αφιερωμένο το πρώτο συνέδριο που διοργανώνεται από σήμερα στο ΤΕΙ Θεσσαλίας στη Λάρισα, με τη συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλες τις βαθμίδες. Το συνέδριο διοργανώνεται από την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας (ΕΕΠΕΚ) σε συνεργασία με τα Παιδαγωγικά Τμήματα (Δημοτικής εκπαίδευσης, Προσχολικής Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν σήμερα το απόγευμα στο συνεδριακό κέντρο του Τμήματος Διοίκησης και Διαχείρισης Εργων, με τον πρόεδρο της ΕΕΠΕΚ και σχολικό σύμβουλο Πληροφορικής Λάρισας και Καρδίτσας Δημήτρη Κολοκοτρώνη, να αναφέρεται στη διοργάνωση.

Τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «σκοπός του συνεδρίου, είναι να προωθήσει το γόνιμο και δημιουργικό διάλογο μέσα στην εκπαιδευτική κοινότητα καθώς και να θέσει τις βάσεις ευρύτερων προβληματισμών αναφορικά με την υιοθέτηση οποιασδήποτε μορφής εκπαιδευτικής καινοτομίας που έχει σχέση, είτε με τη διδασκαλία και τη μάθηση σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, είτε με κάθε άλλη πτυχή της εκπαιδευτικής διαδικασίας και της σχολικής ζωής».

Προσθέτοντας ότι «το να μαθαίνει κανείς τη δουλειά του δασκάλου είναι μια διαρκής κοινωνική διαδικασία διαπραγμάτευσης αλλά και μια προσωπική πάλη του κάθε εκπαιδευτικού. Χρειαζόμαστε ένα νέο όραμα με σαφή, ισχυρή κουλτούρα επαγγελματικής ανάπτυξης, με κίνητρα, φιλοδοξίες, ικανοποίηση, υποστήριξη και εκπαίδευση που θα αναβαθμίσει την υπόληψη, το ήθος και το status που αντιστοιχεί στο πολύτιμο έργο που προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί αποκτούν θεμελιωμένη εμπειρία από την πράξη τους, όταν αυτή πλαισιώνεται θεωρητικά. Το ρόλο αυτό φιλοδοξεί να παίξει το συνέδριο».

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου αφορούν μεταξύ άλλων, στην αξιολόγηση στην εκπαίδευση, σε θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής, σε καινοτόμες δράσεις στην εκπαίδευση, στην αξιοποίηση Τ.Π.Ε. στη διδασκαλία και τη μάθηση, στην ειδική αγωγή, στην τέχνη και την εκπαίδευση, στην οργάνωση και διοίκηση της εκπαίδευσης, στην εκπαίδευση ενηλίκων, στην εκπαιδευτική ψυχολογία, στην εκπαιδευτική ρομποτική και τεχνολογία κ.α..

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και απευθύνεται κυρίως σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, μέλη ΔΕΠ και ΕΠ των ΑΕΙ και ΤΕΙ, ερευνητές της εκπαίδευσης, εκπαιδευτές ενηλίκων, προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές ΑΕΙ και ΤΕΙ.  

Στη σημερινή εκδήλωση της έναρξης του συνεδρίου παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Λάρισας Γ. Σούλτης και Αλ. Μπατζανούλης, η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελ. Αναστασοπούλου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γεωργία Ανδρέου, ο αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Θεσσαλίας Στ. Βελησαρούλης και αρκετοί εκπαιδευτικοί. Οι εργασίες του συνεδρίου θα συνεχισθούν στις 9 σήμερα το πρωί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass