Ανοιχτά στην κοινωνία σχολικά γυμναστήρια

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 1:00

 

 

Της Λένας Κισσάβου

Σαράντα ένα γυμναστήρια σχολείων της Λάρισας, προσφέρονται αντί αντιτίμου, φέτος για χρήση, σε πάνω από τριάντα αθλητικούς συλλόγους της Λάρισας, οι οποίοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον να αναπτύξουν σε αυτά τη δραστηριότητά τους, κατά τις απογευματινές ώρες.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής σχολικών μονάδων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ν. Λάρισας κ. Θωμά Δαούλα, ικανοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος των αιτήσεων αθλητικών συλλόγων που κατατέθηκαν, συμφωνώντας να τηρήσουν κατά γράμμα τον κανονισμό για τη χρήση τους. Ο κανονισμός εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Λαρισαίων, το δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων και αφορά στους όρους παραχώρησης σχολικών γυμναστηρίων σε αθλητικούς συλλόγους.

Ορίζει δε, πως το ενοίκιο των γυμναστηρίων ανέρχεται στα 120 ευρώ την ώρα, πλην του 1ου Γυμνασίου- 1ου Λυκείου Λάρισας και του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, όπου το ποσό της ώρας είναι 180 ευρώ, λόγω αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Συγκεκριμένα το ενοίκιο υπολογίζεται ως εξής: Το ποσό που βγαίνει αθροιστικά από τα 120 ευρώ την ώρα επί τις ώρες της εβδομάδας που χρησιμοποιεί ο κάθε Σύλλογος το γυμναστήριο, αποτελεί το ετήσιο ενοίκιο που πρέπει να καταβάλει ο σύλλογος.

Σύμφωνα με στοιχεία της αρμόδιας υπηρεσίας, φέτος δίνονται για απογευματινή χρήση 14 γυμναστήρια σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε 28 συλλόγους και 27 γυμναστήρια σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, σε 25 συλλόγους.

Επίσης σύμφωνα με τον κ. Δαούλα, συγκροτήθηκε διαπαραταξιακή επιτροπή που θα διερευνήσει τρόπους, ώστε οι αθλητικοί χώροι στα σχολεία να δέχονται όλα τα παιδιά της Λάρισας, που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε αθλητικές δραστηριότητες που γίνονται σε αυτούς, αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι γονείς τους να πληρώσουν το αντίτιμο σε κάποιο σύλλογο για τη συμμετοχή τους.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ

Ο κανονισμός ορίζει τα εξής:

«1. Επιτρέπεται η παραχώρηση ενός σχολικού γυμναστηρίου σε αθλητικούς συλλόγους, υπό την προϋπόθεση ότι θα το χρησιμοποιούν σε χρόνο που το σχολείο δεν λειτουργεί ή δεν έχει προγραμματίσει σχολική εκδήλωση. Αν προγραμματισθεί τέτοια, τότε ο διευθυντής του σχολείου ενημερώνει έγκαιρα τους υπεύθυνους των συλλόγων.

2. Οι αιτήσεις των συλλόγων για παραχώρηση θα υποβάλλονται κάθε χρόνο από 20 Μαΐου έως 10 Ιουνίου, ενώ οι προτάσεις των σχολικών επιτροπών θα αποστέλλονται στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας έως 30 Ιουνίου.

3. Η περίοδος χρήσης θα διαρκεί από 1η Σεπτεμβρίου ως το κλείσιμο των σχολείων για θερινές διακοπές.

4. Αν η παραχώρηση γίνεται σε περισσότερους του ενός συλλόγους, θα πρέπει οι υπεύθυνοι να κανονίζουν το πρόγραμμα ωρών μεταξύ τους και να το υποβάλλουν στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής. Αν δεν τα καταφέρουν, γίνεται προσπάθεια να δοθεί λύση απ’ τη σχολική επιτροπή. Διαφορετικά η υπόθεση θα παραπέμπεται στη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.

5. Ο αθλητικός σύλλογος ή οι σύλλογοι απ’ την πρώτη μέρα χρήσης είναι υποχρεωμένοι, αφού πάρουν τα κλειδιά, να γνωστοποιήσουν το όνομα και το τηλέφωνο του υπευθύνου ή των υπευθύνων να ανοίγουν και να κλείνουν το γυμναστήριο.

6. Τα κλειδιά του γυμναστηρίου θα παραδίδονται στον διευθυντή του σχολείου στο τέλος της χρονιάς με τη λήξη της χρήσης του.

7. Οι αθλούμενοι δεν πρέπει να ξεχνούν ότι το γυμναστήριο είναι σχολικός χώρος και γι’ αυτό πρέπει να διατηρείται σχολαστικά καθαρός.

8. Τυχόν φθορές και ζημίες κατά τη διάρκεια χρήσης του γυμναστηρίου αποκαθίστανται από τον χρήστη.

Για τον σκοπό αυτό οι υπεύθυνοι των συλλόγων οφείλουν να ενημερώνουν άμεσα τους διευθυντές των σχολείων για οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιάζεται ως προς την ασφάλεια χρήσης του.

9. Δεν επιτρέπεται η μόνιμη εγκατάσταση αντικειμένων (γραφεία- καρέκλες και άλλα όργανα γυμναστικής) και με τη λήξη της άθλησης πρέπει να αποκαθίσταται η αθλητική χρήση του γυμναστηρίου.

10. Δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση διαφημιστικών πινακίδων και η ανάρτησή τους εντός του γυμναστηρίου και του σχολείου.

11. Είναι ευθύνη των συλλόγων να παραδίδουν κάθε πρωί το γυμναστήριο καθαρό και υποχρέωσή τους να βρίσκουν οι ίδιοι και να πληρώνουν αυτούς, που θα το κάνουν, καθώς και να εξασφαλίζουν όλο εκείνο το υγειονομικό υλικό, που είναι απαραίτητο για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης. Για τον σκοπό αυτό και δεν θα γίνεται χρήση λουτρών.

12. Κάθε σύλλογος οφείλει είτε εφάπαξ είτε σε τρεις δόσεις (μία ανά τρίμηνο) να πληρώσει ποσό ίσο με 120 ευρώ πολλαπλασιαζόμενο με όσες ώρες των 60΄ λεπτών κάνει χρήση του γυμναστηρίου την εβδομάδα εκτός των γυμναστηρίων των σχολικών συγκροτημάτων του 1ου Γυμνασίου- 1ου Λυκείου Λάρισας και του 15ου Γυμνασίου Λάρισας, εκεί το ποσό της ώρας θα είναι 180 ευρώ λόγω αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων.

13. Όποιος σύλλογος ανάβει καλοριφέρ και χρησιμοποιεί θέρμανση θα πρέπει ο ίδιος να πληρώνει το κόστος της θέρμανσης.

14. Όποια σχολική επιτροπή εκτιμά ότι στο συμφωνητικό με τους συλλόγους πρέπει να συμπεριλάβει και κάποιους άλλους όρους, που βοηθούν στην καλύτερη λειτουργία των γυμναστηρίων τους, να τους προσθέσει.

15. Η αθέτηση ή η πλημμελής εκπλήρωση των παραπάνω όρων θα προκαλεί αυτοδικαίως και τη διακοπή της χρήσης του γυμναστηρίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass