ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 27ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ

Απήγγειλαν τον όρκο του Ιπποκράτη

Δημοσίευση: 04 Δεκ 2015 8:01

 

Οι μαθητές της Στ’ Τάξης του 27ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας επισκέφθηκαν το μνημείο και το μουσείο του Ιπποκράτη που βρίσκεται στη συνοικία τους. Μέσα από τα εκθέματα του μουσείου γνώρισαν το έργο του Ιπποκράτη αλλά και την προσπάθεια που έγινε με τη δημιουργία του μνημείου για να μάθουμε ότι ο μεγάλος αυτός γιατρός της αρχαιότητας έζησε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στη Λάρισα όπου και πέθανε.

Δύο από τους μαθητές απήγγειλαν τον όρκο του Ιπποκράτη. Η απαγγελία έγινε με τους μαθητές να διαβάζουν τον όρκο από τη μεγάλη μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται τοποθετημένη απέναντι από την είσοδο του μουσείου. Οι στιγμές ήταν συγκινητικές. Ο όρκος του Ιπποκράτη αποτελεί παγκόσμια κληρονομιά. Ο πρωτεργάτης της δημιουργίας του μουσείου Δημήτριος Παλιούρας πήρε την πρωτοβουλία να καθιερωθεί ο όρκος στις περισσότερες Σχολές Ιατρικής της Ελλάδας. Είναι ένα κείμενο πάνω στο οποίο ορκίζονται απόφοιτοι Ιατρικών Σχολών από όλο τον κόσμο.

Μετά την περιήγηση των μαθητών στο μουσείο έγινε συζήτηση για τα εκθέματα. Στη συνέχεια οι μαθητές υλοποίησαν εκπαιδευτική δραστηριότητα που είχαν ετοιμάσει σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Συλλόγου «Ο Ιπποκράτης στη Λάρισα», οι δάσκαλοί τους Κατερίνα Βολίδου, Αποστόλης Καλέμας και Γιάννης Παπάζογλου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass