ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ «ΕτΔ» ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

Οι τοποθετήσεις σε ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2015 1:21

 

Με αφορμή σχόλιο στη στήλη «Ελευθεριότητες», λάβαμε τις κάτωθι επιστολές, από δύο διευθυντές σχολείων και ένα αιρετό μέλος του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας.

Η επιστολή των διευθυντών:

Κύριε Διευθυντά,

«Ελευθεριότητα κατ΄έθιμο ή καθ΄υποβολή;

Στο φύλλο της Δευτέρας 7-12-15 και στην στήλη «ελευθεριότητες», 3η σελίδα, με τον τίτλο «τα ίδια Παντελάκη μου» η έγκριτη κατά τα άλλα εφημερίδα σας στο σχολιασμό της για τη συγκρότηση των υπηρεσιακών συμβουλίων εκπαίδευσης μας «περιλούζει» με χαρακτηρισμούς όπως «κομματικοί εγκάθετοι» κλπ. προσπαθώντας να στηρίξει τους ισχυρισμούς της σε ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ καταγγελία της ΔΑΚΕ Λάρισας Εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Με ποια σκοπιμότητα την επινόησε ο εκπαιδευτικός (;) συντάκτης του σχολίου; (Υπάρχει ανακοίνωση μόνο της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας).

Δεν διανοούμαστε βέβαια ότι μια έγκριτη εφημερίδα «τηρεί» αρχείο, μέσα από το οποίο προκύπτει η εξάρτησή μας από το ΣΥΡΙΖΑ, δεδομένου ότι τέτοια δεν υπάρχει, (ποτέ δεν υπήρξαμε, ούτε καν υποψήφιοι με την συνδικαλιστική παράταξη του χώρου, τις ΣΥΝΕΚ χωρίς βέβαια να θεωρούμε «μεμπτή» τη συμμετοχή. Αντίθετα κρίνουμε θετικά τη συμμετοχή άξιων συναδέλφων στο συνδικαλιστικό κίνημα).

Ως Διευθυντές των Λυκείων Συκουρίου και Γιάννουλης βρισκόμαστε σε κορυφαίες θέσεις της αξιολογικής λίστας των πρόσφατων αλλά και των προηγούμενων κρίσεων, θέσεις που προέκυψαν αφενός από το πλήθος σταθερών αντικειμενικών αξιολογικών μορίων και αφετέρου από το απόλυτο ΑΡΙΣΤΑ με το οποίο ανταμειφθήκαμε από τη κρίση των συναδέλφων μας (εξασφαλίζοντας το σύνολο των θετικών ψήφων, χωρίς κανένα λευκό, άκυρο ή αποχή).

Οι εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης γνωρίζουν πολύ καλά τη διαδρομή στο χώρο όλων μας και σίγουρα θα κρίνουν, με αυστηρότητα και δικαιοσύνη και τη μελλοντική μας πορεία στο ΠΥΣΔΕ Λάρισας, κρίση την οποία ασφαλώς επιζητούμε.

Θεωρούμε αυτονόητη την δημοσίευση στον ίδιο χώρο της απάντησής μας στην εφημερίδα σας».

* Γεωργούσης Δημήτριος, Διευθυντής του Λυκείου Συκουρίου.

* Καψάλης Ιωάννης, Διευθυντής του Λυκείου Γιάννουλης.

Και η επιστολή του αιρετού μέλους του ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας:

«Κύριε διευθυντά,

θα ήθελα να κάνω μερικές παρατηρήσεις …στα «σχόλια» της στήλης ΕΛΕΥΘΕΡΙότητες, της εφημερίδας σας, στις 7-12-2015 σχετικά με τις τοποθετήσεις ΣΥΡΙΖαίων, όπως σχετικά αναφέρει ο συντάκτης ή η ομάδα συντακτών, στα ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ Λάρισας.

1ον. Δεν υιοθετείς μια ανακοίνωση μιας συνδικαλιστικής παράταξης χωρίς να διασταυρώσεις αν αυτά που αναφέρει στην ανακοίνωση ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η εκπαιδευτική κοινότητα γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των μελών που ορίστηκαν στα Υ.Σ. δεν έχουν σχέση με αυτά που αναφέρονται στο σχόλιο της έγκριτης εφημερίδας σας.

2ον. Ξεπερνούν τη «χιουμοριστική διάθεση» που πιθανώς ήθελε να προσδώσει ο συντάκτης στο σχόλιό του με εκφράσεις του στυλ… «ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει τους κομματικά εγκάθετους» …

3ον. Ακόμη και οι πέτρες γνωρίζουν πως «στήνεται» ένα κομματικό και πελατειακό κράτος. (Ξηλώνεις και τοποθετείς άλλους, αλλάζοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις. Ο συντάκτης φαντάζομαι ή οι συντάκτες του κειμένου μια και έχουν σχέση με το χώρο της εκπαίδευσης τις γνωρίζουν αυτές τις πρακτικές από το παρελθόν). Η εκλογή Διευθυντών σχολικών μονάδων από το Σύλλογο διδασκόντων, ο νέος τρόπος επιλογής των ΔΔΕ σε ποια λογική ανήκει στα αλήθεια; στην επιβολή κομματικού κράτους ή στο βάθεμα της Δημοκρατίας, της διαφάνειας και της αξιοκρατίας στα σχολεία;

4ον. Αν κάποιος, τέλος πάντων, ανήκει και στο ΣΥΡΙΖΑ τον καθιστά «κομματικά εγκάθετο ή ανίκανο για διοίκηση»;

5ον. Ενθαρρύνουν ή αποτρέπουν τέτοια σχόλια (με χαρακτηρισμούς του τύπου κομματικά εγκάθετοι κλπ), ικανούς και έντιμους ανθρώπους να ασχοληθούν με θέματα δημόσιας διοίκησης ή δημόσιου ενδιαφέροντος;

Ως ΣΥΝΕΚ, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε έτσι ώστε να βαθαίνουν οι δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης τόσο σε θέματα Διοίκησης και λειτουργίας των σχολείων, διεκδικώντας ένα διαφορετικό θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας με όρους διαφάνειας, δημοκρατίας και χρηστής διοίκησης όχι μόνο στον ορισμό των Υ.Σ. ή στη λειτουργία τους, αλλά σε όλη την ιεραρχία της Διοίκησης έτσι ώστε να είναι πλήρως απαλλαγμένη από κάθε μορφή κομματικής ή άλλης εξάρτησης. Οι προτάσεις μας για όλα τα παραπάνω είναι δημόσια κατατεθειμένες στην εκπαιδευτική κοινότητα».

Παλούκας Βαγγέλης, Τακτικό αιρετό μέλος ΑΠΥΣΔΕ Θεσσαλίας/Εκπρόσωπος των ΣΥΝΕΚ Θεσσαλίας.

* Και μια απάντηση:

ΚΑΝΑΜΕ κριτική –και λίγη πλάκα- χτες με σχόλιο μας στη ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών. Για το γεγονός ότι έβγαλε ανακοίνωση και κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ για τοποθέτηση δικών του στελεχών στο ….ΠΥΣΔΕ και στο ΠΥΣΠΕ Λάρισας.

Και αντί να θιγεί η ΔΑΚΕ, διαμαρτυρήθηκε ο … ΣΥΡΙΖΑ! Διότι –λένε- δεν στελέχωσαν με κομματικούς το ΠΥΣΔΕ και ΠΥΣΠΕ όπως αφήνει το σχόλιο να φανεί.

Είναι όμως σαφές ότι το σχόλιο στηλίτευε την πρακτική της ΔΑΚΕ και όχι πρόσωπα- άλλωστε το σχόλιο δεν αναφερόταν σε πρόσωπα.

Κατανοητή η ευαισθησία, αλλά άλλος ήταν ο σκοπός του σχολίου…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass