«Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο» ζητούν φοιτητές του ΜΑΣ

Δημοσίευση: 14 Δεκ 2015 20:02

 

 

 

Τον πόλεμο στη Συρία καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του, το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) και σε ψήφισμά του αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το τελευταίο διάστημα οι λαοί γίνονται για μία ακόμα φορά μάρτυρες συνεχιζόμενων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων και περιφερειακών πολέμων με πιο πρόσφατο παράδειγμα την κατάσταση στην Συρία και στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.Ο πόλεμος που εδώ και 5 χρόνια μαίνεται στη Συρία,με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια πρόσφυγες, είναι μέρος της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας και των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών. Τα ευρωπαϊκά και αμερικάνικα μονοπώλια, στον ανταγωνισμό τους με αυτά της Ρωσίας, διασφαλίζουν με αίμα την πρόσβαση τους στις πηγές ενέργειας και τα νέα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, μιας περιοχής που αποτελεί πέρασμα για το εμπόριο και τις μεταφορές.

Η Ανατολική Μεσόγειος φλέγεται αξιοποιώντας σαν άλλοθι το αιματηρό χτύπημα στο Παρίσι και την "καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του ισλαμικού κράτους", που οι ίδιοι δημιούργησαν και εξόπλισαν. Ζεσταίνονται οι μηχανές του πολέμου! Προετοιμάζονται νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις όπως μαρτυράει η τελευταία Σύνοδος των υπουργών εξωτερικών του ΝΑΤΟ. Οι λαοί να μην τσιμπήσουν!

Απαιτούμε: Να σταματήσουν τώρα οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Καμία εμπλοκή της χώρας σε αυτές και στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών! Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του ΝΑΤΟ.

Να μην δοθεί καμιά διευκόλυνση, καμιά υποδομή της χώρας ως ορμητήριο για επιθέσεις στη Συρία ή σε άλλες χώρες Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας να μη διατεθούν στην υπηρεσία των ιμπεριαλιστικών σχεδίων.

Δυναμώνουμε την πάλη του λαού κόντρα στους ιμπεριαλιστές και τους πολέμους τους. Όπλο μας η έμπρακτη αλληλεγγύη στους πρόσφυγες! Παράλληλα προχωράμε σε συλλογή υπογραφών από φοιτητικούς συλλόγους και επιτροπές αγώνα ενάντια στη συμμετοχή της χώρας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass