ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΤΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Οι καθηγητές σε… τροχιά εκλογών

Δημοσίευση: 15 Δεκ 2015 0:04
-Υποψήφιοι από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών -Υποψήφιοι από την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

 

Σε… τροχιά εκλογών, βρίσκονται οι καθηγητές στη Λάρισα και ήδη έχουν συγκροτήσει τα ψηφοδέλτιά τους, για τις κάλπες που θα ανοίξουν την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι παρατάξεις τους, υποψήφιοι θα είναι οι εξής:

- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ

Υποψήφιοι: Αποστόλου Αντώνης, Διβράμης Αντρέας, Καζαντζής Κώστας, Καλαϊντζίδου Σοφία, ΚαράνηςΓιώργος, Καλογήρου Βάσω, ΚοντελέςΔημήτρης, ΚριτσινιώτηςΑθανάσιος, Μήτσιου Αγγελική, ΜιχαλάκηςΚώστας, Μπαντής Νίκος, ΝτάκοςΓιάννης,Νίκου Βασίλης, Ντρικόγιας Χρήστος, Παπαδόπουλος Δημήτρης Πολυμερίδου Μαρία, Ρεμπάπης Παναγιώτης (συνεργαζόμενος), Ρεπανάς Δημήτρης, Σιάμος Παναγιώτης , Σπυροπούλου Ευαγγελία, Ταζέ Βάσω, Τσιμπόλη Κική Τσιφλικιώτου Μάγδα και Ψαρρού Ευαγγελία.

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Οι εκλογές της ΕΛΜΕ στις 17 Δεκέμβρη γίνονται σε μια περίοδο που το κύριο χαρακτηριστικό της δεν είναι μόνο τα επελαύνοντα μέτρα των φονικών μνημονίων, που προωθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, αλλά και η συνέχιση της κρίσης διακυβέρνησης της χώρας και των μνημονιακών κομμάτων εξουσίας όλων των αποχρώσεων. Αυτή η εξέλιξη είναι ενθαρρυντική για τους εργαζόμενους και το κίνημά τους, το οποίο, όπως έδειξαν και τα πρόσφατα συλλαλητήρια στις απεργίες, μπορεί να επανακάμψει και να πρωταγωνιστήσει σε μια νέα και ελπιδοφόρα πορεία για την ανατροπή. Οι εργαζόμενοι, ξεπερνώντας τον κυβερνητικό συνδικαλισμό των δυνάμεων της ήττας και της συνθηκολόγησης, με τη συμμετοχή τους μπορούν να είναι ο καθοριστικός παράγοντας αυτής της πορείας! Το 3ο μνημόνιο στην εκπαίδευση προβλέπει τη συνέχιση της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών νόμων της Διαμαντοπούλου και του Αρβανιτόπουλου και άλλων μέτρων (συγχωνεύσεις, καταργήσεις σχολείων, αύξηση ωραρίου κλπ).

Μπροστά σε όλα αυτά χρειαζόμαστε συνδικάτο ισχυρό με αγωνιστικό προσανατολισμό μακριά από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και υποταγμένους συνδικαλιστές αριβίστες που θα καταθέτουν σχέδια αγώνα στον κλάδο και όχι τρόπους «εξυπηρέτησης» όπως στο παρελθόν. Καλούμε τους συναδέλφους να στηρίξουν το ψηφοδέλτιο Αγωνιστική Παρέμβαση -Συνεργαζόμενοι πάνω σε αυτή τη λογική για την αναγκαία ανασυγκρότηση του σωματείου μας».

- ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ

Υποψήφιοι για το Δ.Σ.: ΓΙΑΝΝΑΚΑΣ ΜΙΛΤΟΣ, ΓΙΟΥΡΟΥΚΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ, ΓΚΟΥΘΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΚΑΛΤΑΣΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΚΟΥΤΣΙΜΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΛΙΤΑΙΑΝΑ ΜΙΝΑ, ΝΤΕΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΜΙΧΑ ΡΟΥΛΑ, ΠΑΛΑΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ, ΠΑΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΠΕΤΣΕΤΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ, ΠΛΙΤΣΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ, ΡΟΥΜΠΑΚΙΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΧΑΤΖΗΓΟΥΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ και ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΤΑΘΗΣ

Υποψήφιοι για την Ε.Ε.: ΔΕΛΛΗΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ, ΝΤΑΦΟΥΛΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΣΑΜΑΡΙΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΒΙΚΥ και ΤΣΙΟΠΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Απευθύνουμε σε όλους τους εκπαιδευτικούς κάλεσμα συμπόρευσης και σύνθεσης. Οι θέσεις και οι προτάσεις μας είναι:

Αύξηση των δημόσιων δαπανών για την παιδεία στο 5% επί του Α.Ε.Π. Αποκατάσταση των εισοδηματικών απωλειών όλων των εκπαιδευτικών. Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Διασφάλιση των επικουρικών συντάξεων και του ΕΦΑΠΑΞ. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Άμεση επανατοποθέτηση όλων των καθηγητών στους βαθμούς σύμφωνα με τα χρόνια προϋπηρεσίας. Κατάργηση του νόμου 4024/2011και ιδιαίτερα της ποσόστωσης για την προαγωγή των εκπαιδευτικών από βαθμό σε βαθμό.

Ακώλυτη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη με βάση την αρχαιότητα.

Άμεση μείωση του ωραρίου κατά δύο ώρες την εβδομάδα. Ένας μόνο τύπος σχολείου Τεχνικής Εκπαίδευσης–ισότιμου με της Γενικής-με ενσωμάτωση σε αυτό όλων των σημερινών τομέων και ειδικοτήτων αλλά και νέων εάν κρίνεται αναγκαίο. Να περάσουν στον έλεγχο του Υπουργείου Παιδείας όλοι οι φορείς που παρέχουν Τεχνική Εκπαίδευση. Λειτουργία μεταδευτεροβάθμιων τμημάτων εξειδίκευσης (4ο έτος) Τεχνικής Εκπαίδευσης. Κάλυψη όλων των κενών της εκπαίδευσης με μόνιμους διορισμούς.

Να προσμετρηθεί όλη η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από τις 30/06/2010 και μετά.

Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές εργασίας. Άμεση επαναλειτουργία όλων των υποστηρικτικών δομών. Εφαρμογή του θεσμού του ολοήμερου σχολείου και στο Γυμνάσιο. Τοποθέτηση κοινωνικών λειτουργών και ψυχολόγων στα σχολεία. Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα. Αναβαθμισμένη Ειδική Αγωγή. Ίδρυση και λειτουργία σχολής στελεχών της εκπαίδευσης κ.α. ».

- ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Υποψήφιοι για Δ.Σ.: ΑΛΕΞΟΥΛΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, ΓΕΡΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, ΓΙΑΛΑΜΑ ΝΑΤΑΣΑ , ΖΙΟΥΛΗΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ, ΚΟΥΝΙΑΚΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ, ΚΟΥΤΕ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΜΑΡΟΥΔΑ ΝΙΝΑ , ΝΤΙΝΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΜΠΗΣ , ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΣΩΚΡΑΤΟΥΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ και ΧΑΛΚΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.

Υποψήφια για Εξελεγκτική Επιτροπή: Τριανταφύλλου Ευαγγελία

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Σε μια περίοδο όπου συνεχίζεται με αμείωτη ένταση η επίθεση στα δικαιώματά μας, η συμμετοχή όλων στη ζωή, τη λειτουργία και τη δράση του σωματείου είναι κρίσιμο ζήτημα. Εδώ βρίσκεται η δύναμή μας! Στην οργάνωση και στον αγώνα!

Έχουν τεθεί μπροστά μας πελώρια ζητήματα που πρέπει να πάρουμε θέση και να απαντήσουμε. Πού πάμε; Ποια είναι η προοπτική; Ποιες είναι οι ευθύνες μας;

Δοκιμάσαμε και τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τις κυβερνήσεις της ΝΔ, όπως και αυτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Και τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ. Και αυτοδύναμες κυβερνήσεις και κυβερνήσεις συνεργασίας. Ποιος ωφελήθηκε από όλες αυτές τις κυβερνητικές εναλλαγές;

Ένα πράγμα δεν δοκιμάσαμε ακόμα, τη δύναμή μας! Να παλέψουμε και να απαιτήσουμε:

Όχι στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης. Δημόσια κοινωνική ασφάλιση, υγεία – πρόνοια για όλους. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Κάτω οι φόροι! Όχι στο νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο που ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση! Αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά τους στα προ κρίσης επίπεδα.

Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές συναδέλφους.

Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά. Ούτε 1 ευρώ από τις τσέπες των γονιών.

Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία. Δίχρονη προσχολική αγωγή. Ενιαίο 12χρονο σχολείο για όλα τα παιδιά».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass