Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές σχεδιάζουν και δημιουργούν

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2015 19:59

 

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Παιδαγωγικό παιχνίδι και παιδαγωγικό υλικό στην πρώτη παιδική ηλικία», λειτουργεί από το 2006. Στο χρονικό αυτό διάστημα οι φοιτητές/τριες εκτός από τις θεωρητικές γνώσεις σε ζητήματα έρευνας, μεθοδολογίας, διδακτικής και νέας παιδαγωγικής, διδάσκονται και θέματα που αφορούν στον σχεδιασμό παιδαγωγικού υλικού.

Στο πλαίσιο της ενότητας «Έντυπο Παιδαγωγικό Υλικό» με τη συμβολή της υπεύθυνης και διδάσκουσας των δύο μαθημάτων της ενότητας, Τ. Τσιλιμένη, αν. καθ. και άλλων μελών ΔΕΠ του Τμήματος, καθώς και με τη συμβολή ατόμων με ειδικότητες, οι φοιτήτριες/ες κάθε χρόνο σχεδιάζουν, δοκιμάζουν και δοκιμάζονται σε κατασκευές και δημιουργίες. Πριν λίγες μέρες και με καλεσμένους τις κ.κ. Λήδα Βαρβαρούση και Βασιλική Λαμπίτση, καταξιωμένη εικονογράφος η πρώτη και μέλος ΔΕΠ η δεύτερη, οι φοιτήτριες είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν μαζί τους για ζητήματα στησίματος και εικονογράφησης παιδικών βιβλίων με βάση τις νέες παιδαγωγικές και εικαστικές τάσεις και να προχωρήσουν στο σχεδιασμό δικών τους βιβλίων συνεργατικά. Ένα παράδειγμα σχεδιασμού είναι η κατασκευή ενός βιβλίο της κατηγορίας bigbook, αλλά και η τεχνική της «ζωγραφήγησης». Οι φοιτήτριες απόλαυσαν το βιωματικά 6ωρα εργαστήρια και απόκτησαν χρήσιμες εμπειρίες και γνώσεις ώστε να ενισχύουν την ικανότητα διάχυσης αυτής της γνώσης στο χώρο της εκπαίδευσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass