ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Δωρεάν είσοδος σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2016 19:43

 

Νέοι ηλικίας έως 18 ετών, φοιτητές και σπουδαστές των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Στρατιωτικών Σχολών ή ισότιμων Σχολών των κρατών − μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και των Σχολών Ξεναγών, εντάσσονται στις περιπτώσεις όσων απαλλάσσονται από την καταβολή αντιτίμου εισόδου στα μεμονωμένα μνημεία, οργανωμένους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μουσεία που ανήκουν στο δημόσιο.

Αυτό ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και επισημαίνει ότι επίσης ότι: «Η απαλλαγή από την καταβολή του αντιτίμου εξασφαλίζεται για τους μεν νέους έως 18 ετών, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας ή του διαβατηρίου τους και για τους δε φοιτητές και σπουδαστές με την επίδειξη της φοιτητικής-σπουδαστικής ταυτότητας.

Επίσης, σε όσους απαλλάσσονται συμπεριλαμβάνονται και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί στις εκπαιδευτικές επισκέψεις σχολείων και ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης και των Στρατιωτικών Σχολών.

Όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς και των τριών βαθμίδων εκπαίδευσης, δικαιούνται να αποκτήσουν δελτίο ελεύθερης εισόδου τριετούς διάρκειας, με δικαίωμα ανανέωσης.

Στην περίπτωση των αναπληρωτών και των ωρομίσθιων καθηγητών, η έκδοση δελτίου ελεύθερης εισόδου είναι δυνατή για το διάστημα που ασκούν το εκπαιδευτικό λειτούργημα».

Η έναρξη ισχύος της νέας απόφασης είναι η 1η Απριλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass