ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΕΛΑΒΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΥΓΟΥ ΤΟΥ

Ερωτηματικά για το πόθεν έσχες Μητσοτάκη

Δημοσίευση: 23 Φεβ 2016 0:10

ΑΘΗΝΑ

Εξηγήσεις από τον αρχηγό της ΝΔ αναμένει η κυβέρνηση, μετά την αποκάλυψη πως η σύζυγός του - που υπήρξε συνεργάτης του Σταύρου Παπασταύρου (υπό δίωξη για τη λίστα Λαγκάρντ) - δεν συμπεριελήφθη στις δηλώσεις Πόθεν Έσχες των τελευταίων ετών του κ. Μητσοτάκη. 

Σύμφωνα με το Hot Doc, ο κ. Μητσοτάκης και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι, εμφανίζονται να χρησιμοποιούν τον ίδιο ΑΦΜ.

"Περιμένουμε καθαρές εξηγήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς και για το πόθεν έσχες το δικό του" είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Είπε ότι περιμένει καθαρές εξηγήσεις, ύστερα από δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο πρώην συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, όταν ήταν πρωθυπουργός, Παπασταύρου, είχε συνεργασία με την σύζυγο του προέδρου της Ν.Δ. και στον πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη δεν αναφέρεται η εταιρία στην οποία συμμετέχει η σύζυγος του.

"Εμείς περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό της Ν .Δ., χωρίς να προκαταλαμβάνουμε, χωρίς να προκρίνουμε για κανέναν, δεν είμαστε από αυτούς, δεν ρίχνουμε με αυτό τον τρόπο λάσπη στον ανεμιστήρα, ωστόσο μια υπεύθυνη, θα πρέπει να δώσει καθαρές εξηγήσεις ο ίδιος απέναντι σ΄ αυτό το δημοσίευμα" σημειώνει.

"Διότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν σκιές πάνω από τα πόθεν έσχες ανθρώπων που σήμερα παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτή την έννοια περιμένουμε απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη και για τη λίστα Μπόργιανς, αλλά και το πόθεν έσχες το δικό του, που φέρεται να μην έχει δηλώσει την εταιρία της συζύγου του" τόνισε η κ. Γεροβασίλη.

Ειδικότερα, για το θέμα της λίστας Μπόργιανς, η κ. Γεροβασίλη υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να υπάρχει πρόταση προς την ελληνική κυβέρνηση από τις αρχές του κρατιδίου Βεστφαλίας - Ρηνανίας, να δεχτεί στοιχεία και cd με στοιχεία φοροφυγάδων και να το αρνείται.

Πρόσθεσε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις για την άρνηση του πρώην διευθυντή του πρωθυπουργικού γραφείου του κ. Σαμαρά για την παράδοση των στοιχείων για τους φοροφυγάδες και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχεις στο χέρι στου εργαλεία για την πάταξη της φοροδιαφυγής και να μην τα χρησιμοποιείς.

"Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις προς τον ελληνικό λαό, πως είναι δυνατόν να έχεις στα χέρια σου εργαλεία ή να μπορείς να έχεις εργαλεία, στην κατεύθυνση πάταξης της φοροδιαφυγής, και να μην τα χρησιμοποιείς. Η δική μας κυβέρνηση μόλις εμφανίστηκαν αυτά και τις λίστες πήραμε και στη Δικαιοσύνη τις πήγαμε αμέσως. Δεν κρατάμε λίστες στα συρτάρια, ούτε προσπαθούμε να αποφύγουμε να πάρουμε λίστες" επισήμανε.

ΝΔ

"Η χώρα σέρνεται στην καταστροφή και αυτοί διαβάζουν... Hot Doc", απαντά η ΝΔ σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε δική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνει λόγο για ομάδα εξουσίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η οποία, "μπροστά στην οργή του κόσμου για τις πολιτικές της, ανίκανη να δώσει λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων, συνεχίζει τα ψέματα, λασπολογεί και διχάζει συστηματικά".

Και αυτά, συνεχίζει η ΝΔ, ενώ η Ελλάδα κινδυνεύει να γίνει απέραντος καταυλισμός εγκλωβισμένων μεταναστών και προσφύγων, η πραγματική οικονομία ασφυκτιά, όλες οι επαγγελματικές ομάδες αντιδρούν στις κυβερνητικές επιλογές και η διαπραγμάτευση για το πρόγραμμα καρκινοβατεί επικίνδυνα.

"Η λασπολογία είναι τον τελευταίο καταφύγιο μιας κυβέρνησης σε αποδρομή. Οι κήρυκες του διχασμού και οι νονοί της λάσπης να ξέρουν ότι η αθλιότητα δεν θα περάσει", προσθέτει στην ανακοίνωσή της η ΝΔ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass