«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ»

Συμβιβάστηκε η Δημοτική Αρχή

Δημοσίευση: 01 Ιουλ 2016 8:47

ΤΥΡΝΑΒΟΣ ( Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Συνέντευξη Τύπου έδωσε χθες το πρωί η «Λαϊκή Συσπείρωση» Τυρνάβου, με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Χατζηκράχτη και έχοντας μαζί του τα μέλη της παράταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκο Μπαντόγια και Γιώργο Σακοράφα και στο Τοπικό Συμβούλιο την κ. Ευγενία Μαμμανού.

Ο κ. Χατζηκράχτης άσκησε στην εισηγητική του ομιλία σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή του δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση. «Δημοτική αρχή ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, κ.ά.», όπως τονίστηκε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Χατζηκράχτης είπε επίσης ότι η Δημοτική Αρχή συνεχίζει την αντιλαϊκή πολιτική της προηγούμενης του ΠΑΣΟΚ.

«Μια πολιτική, της οποίας βασικό χαρακτηριστικό είναι η συμμόρφωση με το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής Διοίκησης, που επιβάλλει την αύξηση των ανταποδοτικών τελών και ίδιων εσόδων, δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές και πλήρη ευθυγράμμιση με τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου – κυβέρνησης – Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Επίσης ότι έριξε τον προεκλογικό μανδύα του «ανεξάρτητου» και «μακριά από κομματικές δεσμεύσεις» συνδυασμού αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και με υπερβάλλοντα ζήλο.

Αναφορά έγινε ακόμα στην αύξηση, στον Αμπελώνα των ανταποδοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού κατά 14% και κοινόχρηστων χώρων κατά 25%. Αύξηση των τελών κοινοχρήστων χώρων μέχρι και 200% στα τοπικά διαμερίσματα Βρυοτόπου, Δελερίων και Ροδιάς με πρόσχημα την «εφαρμογή πολιτικής ισονομίας στο μέτρο του δυνατού».

Ο κ. Χατζηκράχτης σημείωσε επίσης ότι έγινε παράδοση σε επιχειρηματίες, της διοργάνωσης και εκμετάλλευσης, της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα.

Ανάθεση σε ιδιώτες, τη συντήρηση πρασίνου σε πλατείες και πάρκα τοπικών διαμερισμάτων του Δήμου, αντί να διεκδικήσει μόνιμες θέσεις εργασίας στον Δήμο που εξυπηρετούν λαϊκές ανάγκες.

Η ανταποδοτικότητα να κυριαρχεί σε όλες τις δομές και δράσεις του Δήμου:

Στα τροφεία των παιδικών σταθμών. Στα δίδακτρα των μαθητών της Μουσικής Σχολής του Δήμου, για να καλύπτονται οι μισθοί των δασκάλων.

Στις δράσεις του Πολυδύναμου Αθλητικού Κέντρου (εκμάθηση κολύμβησης, εισιτήριο στα γήπεδα 5x5 και στην πισίνα).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον τομέα των έργων και υποδομών υποστηρίζει ότι η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου: «βολεύεται» με την πενιχρή κρατική χρηματοδότηση που δεν επαρκεί ούτε για επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών χώρων.

Το αναπτυξιακό πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2014-2020, δεν αγγίζει τις καθημερινές ανάγκες σε υπηρεσίες, υποδομές και έργα. Απουσιάζουν σχεδιασμένες παρεμβάσεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντισεισμικής προστασίας. Εξυπηρετεί καθαρά στόχους του κεφαλαίου, που θέλει να διεισδύσει σε κερδοφόρους τομείς της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης».

Ο κ. Χατζηκράχτης τόνισε επίσης ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Τυρνάβου, είχε δεσμευτεί προεκλογικά ότι, όποια θέση και να είχε στον Δήμο, θα είναι η λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ασκούμενη πολιτική από τα κόμματα που υπέγραψαν τα μνημόνια με «πόνο ψυχής».

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», δίνουν καθημερινά τον αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς, στις κινητοποιήσεις αγροτών και εργαζομένων στα βάρβαρα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση και είναι η άλλη φωνή, στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου.

Είναι η φωνή της νεολαίας, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου, του εργαζομένου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου.

Και ο επικεφαλής της παράταξης κ. Χατζηκράχτης κατέληξε: «Καλούμε σε συμπόρευση για αγώνα, όλους τους συμπολίτες μας, και να διεκδικήσουμε:

-Πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του δήμου.

-Καμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.

-Μόνιμη σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού για τις αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν και κατάργηση της απαγόρευσης των προσλήψεων.

-Καμιά απόλυση, μονιμοποίηση των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

-Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, των ΣΔΙΤ και των παραχωρήσεων σε ΜΚΟ και σε Κοινωνικές Συνεταιριστικές Οργανώσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) υπηρεσίες και αρμοδιότητες του Δήμου.

-Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων, για σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές εγκαταστάσεις που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνοιακών, αθλητικών και πολιτιστικών αναγκών.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass