ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ 300 ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Αντιδράσεις αποστράτων για υποβάθμιση του 404 ΓΣΝ Λάρισας

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2016 9:02

Συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις εξακολουθεί να προκαλεί η διαφαινόμενη υποβάθμιση των υπηρεσιών στο 404 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Λάρισας, εξαιτίας της συνεχούς μείωσης του προσωπικού του.

Τη σκυτάλη παραλαμβάνουν 300 απόστρατοι αξιωματικοί οι οποίοι απευθύνουν έκκληση προς τη στρατιωτική και πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει από μηδενική βάση την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του 404 ΓΣΝ.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι 300 δικαιούχοι «κι εκεί που περιμέναμε, λόγω και των μειώσεων των μισθών και των συντάξεων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και των ΣΑ, την αναβάθμιση του 404 Γενικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου, που εδρεύει στη Λάρισα, με την ανακοίνωση των μεταθέσεων, διαπιστώθηκε ότι το 1/3 του προσωπικού αυτού μετατίθεται χωρίς να αναπληρώνεται. Κι αυτό χωρίς να έχουν ανακοινωθεί ακόμα οι μεταθέσεις της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού, που πιθανόν να επιδεινώσουν τη λειψανδρία του Νοσοκομείου.

Είναι προφανές ότι η μαζική αυτή «απομάκρυνση» στελεχών όλων των ειδικοτήτων από το Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας, το οδηγεί σε υποβάθμιση και σταδιακή απαξίωση. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες θα υποβαθμιστούν για τα εν ενεργεία στελέχη και θα εξαλειφθούν σταδιακά για τις λοιπές κατηγορίες, όπως οι απόστρατοι και τα μέλη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους παραμένοντες έχουν το αμετάθετο λόγω κοινωνικών κριτηρίων πλην όμως έχουν περιορισμένες δυνατότητες εκτέλεσης υπηρεσιών.

Με δεδομένο ότι το 404 ΓΣΝΛ καλύπτει υγειονομικές ανάγκες από τη Λαμία μέχρι το Λιτόχωρο και ότι βρίσκονται στα όριά του οι Μεγάλοι Σχηματισμοί της 1ης Στρατιάς και του ΑΤΑ, πολυπληθή Συγκροτήματα όπως η 32 ΤΑΞ Π/Ν, η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών, η Νοτιοανατολική Ευρωπαϊκή Ταξιαρχία (Seebrig), το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, οι 110 - 111 ΠΜ, η 1η ΤΑΞΑΣ, τα 303 - 304 ΠΕΒ, το 307 ΤΣΥΑΥ, η ΕΛΑΣ, τελευταίως τα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών (hotspot), αλλά και χιλιάδες λοιποί δικαιούχοι, είναι αναγκαία η επανεξέταση των πρόσφατων μεταθέσεων, προκειμένου να συνεχίσει η κατά το δυνατόν εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, που ήδη είχε πολλά προβλήματα τα οποία όμως αντιμετωπίζονταν, στο μέτρο του δυνατού, λόγω της αγαστής συνεργασίας διοίκησης και προσωπικού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αδυναμία εξυπηρέτησης όλων ή μέρος των παραπάνω δικαιούχων θα επιβαρύνει τις ήδη κορεσμένες δυνατότητες των πολιτικών νοσοκομείων της περιοχής, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει επικρατήσει αυτό που ακούγεται ότι την υποβάθμιση επιβάλλουν εξωγενείς οικονομικοί παράγοντες και είμαστε πεπεισμένοι ότι οι μεγάλης κλίμακας μεταθέσεις, χωρίς αναπλήρωση, οφείλονται στη μη πλήρη εικόνα του φόρτου εργασίας αλλά και της προσφοράς του 404 ΓΣΝΛ ακόμη και στην τοπική κοινωνία της Λάρισας.

Οι κάτωθι δικαιούχοι, ζητούμε από τη Στρατιωτική και Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να επανεξετάσει την όλη κατάσταση εκ του μηδενός, ώστε να μην διαταραχθεί η εύρυθμη λειτουργία του 404 ΓΣΝΛ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass