ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ κ. ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΒΛΑΣ

Προσευχή μουσουλμάνων ακόμα και στο... Γενί Τζαμί!

* Ζητά άμεση λύση στο πρόβλημα και θέτει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσίευση: 12 Ιουλ 2016 11:15

 

Την τοποθέτηση του προέδρου του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Λάρισας κ. Κώστα Ζέβλα προκάλεσε το προ ημερών ρεπορτάζ της «Ε» σχετικά με την προσευχή των μουσουλμάνων – κυρίως Πακιστανών – σε πλατεία της Νέας Σμύρνης με αφορμή τη λήξη του Ραμαζανίου.

Ο κ. Ζέβλας μεταξύ άλλων στάθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης άμεσης και μόνιμης λύσης από τον Δήμο Λαρισαίων για τις ανάγκες των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων.

Πρότεινε μάλιστα να χρησιμοποιηθεί το Γενί Τζαμί στην πλατεία Λαού ως μια περίπτωση, αναγνωρίζοντας πως είναι ακραία η συγκεκριμένη άποψη, ενώ δεν δίστασε να συγκρίνει και τα παράπονα των Ελλήνων για τη χρήση των χριστιανικών ναών στην Κωνσταντινούπολη.

Πιο συγκεκριμένα αφού ανέφερε πως σύμφωνα με δική του επικοινωνία και όχι παρουσία, δεν του αναφέρθηκαν διαμαρτυρίες από πλευράς κατοίκων για το θέμα της προσευχής των μουσουλμάνων σε πλατεία της Νέας Σμύρνης την περασμένη εβδομάδα, εξέφρασε την αντίθεσή του σε κάθε τέτοια περίπτωση. «Οι μουσουλμάνοι έχουν το δικαίωμα με τον τρόπο τους να προσεύχονται στο θεό τους και εφόσον η πολιτεία δεν τους παρέχει συγκεκριμένο χώρο, φυσικό είναι να χρησιμοποιούν πλατείες και πάρκα.

Το πάρκο της Αισχύλου, λόγω της μακροχρόνιας εγκατάλειψης αντιμετωπίζει πολλά και σοβαρά προβλήματα που πρέπει να δοθούν λύσεις και δεν μας φταίει η προσευχή των μουσουλμάνων.

Άμεσα πρέπει να δοθεί λύση σ’ αυτό το ζήτημα. Ο Δήμος Λαρισαίων πρέπει να καθορίζει συγκεκριμένο κλειστό χώρο όποτε του ζητούνε για τις ανάγκες των θρησκευτικών τους καθηκόντων» αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή του προς την «Ε».

Σε συνέχεια αυτής της επιστολής και με τη μορφή της τηλεφωνικής επικοινωνίας τόνισε στην «Ε» πως «Θα θέσω το ζήτημα στον Δήμο Λάρισας. Πώς μπορούμε να έχουμε παράπονα για τους χριστιανικούς ναούς της Κωνσταντινούπολης όταν εμείς παρέχουμε στους μουσουλμάνους τα ελάχιστα» τονίζει και συνεχίζει: «Θα πω κάτι που μπορεί να ακουστεί προκλητικό αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό. Το Γενί Τζαμί από τη στιγμή που έπαψε να λειτουργεί ως μουσείο μπορεί να δίδεται για τέτοιου είδους περιπτώσεις. Αυτό γνωρίζω πως δεν είναι θέμα του Δήμου αλλά των υπουργείων. Είναι ένα ζήτημα που πρέπει να σκεφτούμε» καταλήγει ο κ. Ζέβλας.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass