ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΤΩΝ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ

Στο τραπέζι όλες οι λύσεις, αποκλείεται το Γενί τζαμί

* Πώς αντιμετωπίζουν δημοτική αρχή και αντιπολίτευση την πρόταση Κ. Ζέβλα

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2016 23:00

Όλες τις πιθανές λύσεις εξετάζει η δημοτική αρχή για το θέμα του χώρου της προσευχής των μουσουλμάνων που κατοικούν στη Λάρισα, μετά και την πρόταση του προέδρου του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κώστα Ζέβλα που κάλεσε τον Δήμο Λαρισαίων να βρει λύση σε ένα υπαρκτό πρόβλημα. Διευκρινίζοντας συγχρόνως ότι δεν προκύπτει θέμα να αλλάζει χρήση το Γενί Τζαμί και πως «στο Δήμο δεν έχουν φτάσει διαμαρτυρίες κατοίκων της Νέας Σμύρνης, όπως εξάλλου υποστηρίζει και ο πρόεδρος του Διαμερίσματος».

Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Για το ζήτημα που έχει προκύψει σχετικά με τον χώρο άσκησης των θρησκευτικών καθηκόντων των μουσουλμάνων πολιτών που διαμένουν στη Λάρισα, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Νέα Αρχή» Ρένα Καραλαριώτου υποστηρίζει ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δοθεί το Γενί τζαμί για μόνιμη χρήση. Θεωρώ ότι δεν είναι αρμοδιότητα του Δήμου να βρει χώρο για να ασκούν τα θρησκευτικά τους πιστεύω αλλά είναι θέμα της Πολιτείας, στην οποία και πρέπει να απευθυνθούν οι ίδιοι».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ανθρώπινη Πόλη» Έκτορας Νασιώκας δηλώνει αρχικά ότι είναι ένα «σοβαρό ζήτημα και πως θα πρέπει ο Δήμος σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των μουσουλμάνων να βρουν από κοινού έναν κλειστό χώρο για τον σκοπό αυτό, ώστε να μην αναγκάζονται οι μουσουλμάνοι να καταφεύγουν σε πλατείες».

Σχετικά με την πρόταση που έκανε ο πρόεδρος του 3ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κώστας Ζέβλας για προσευχή στο Γενί τζαμί ο κ. Νασιώκας υποστηρίζει ότι «σε ό,τι αφορά στην πρόταση να μετατραπεί σε χώρο λατρείας των μουσουλμάνων το Γενί τζαμί, θα τη χαρακτήριζα απολύτως άστοχη, αναλογιζόμενος το γεγονός πως ο συγκεκριμένος χώρος αποτελεί πλέον κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας».

Εκ μέρους της Λαϊκής Συσπείρωσης ο Πέτρος Κρίκης υποστηρίζει ότι «πρέπει να εξασφαλίζονται χώροι για να ασκούν όλοι τα θρησκευτικά τους πιστεύω αλλά σε καμία περίπτωση αυτούς δεν θα πρέπει να τους κατασκευάζει, είτε είναι τζαμιά είτε εκκλησίες ο Δήμος. Έχουμε θέσει συχνά τέτοιου είδους ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο όπως είναι και η έλλειψη χώρων για την τέλεση πολιτικών κηδειών, δεν μπορούν να γίνονται οπουδήποτε όπως δεν μπορούν οι άνθρωποι να προσεύχονται και στα χωράφια».

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ο Δήμος Λαρισαίων έχει δρομολογήσει την αξιοποίηση του Γενί τζαμί και έχει ανακοινώσει μέσω των υπηρεσιών του ότι σκοπός είναι μετά από μια σειρά παρεμβάσεων να αποτελέσει σημείο πολιτιστικής διασύνδεσης για την πόλη. Ο επισκέπτης θα έχει πλήρη εικόνα για όλα τα πολιτιστικά δρώμενα που «τρέχουν» στην πόλη όπως εκθέσεις, συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις. Μέσα από διαδραστικές εικόνες θα αναπτύσσονται στον χρήστη αρχαιολογικές και πολιτιστικές διαδρομές που μπορεί να ακολουθήσει κατά την παραμονή του στη Λάρισα.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ιστορία της πόλης θα ξεδιπλώνεται μπροστά στον επισκέπτη και θα του δίνει επιλογές για τη διασκέδασή του, για τους τόπους που μπορεί να επισκεφθεί, τους χώρους και τα μουσεία που βρίσκονται στη Λάρισα. Το Γενί τζαμί αναμένεται να γίνει ένας χώρος διαδραστικός ιδιαίτερα ελκυστικός, ευχάριστος και φιλικός ως προς τον χρήστη.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass