Ηρ. Γερογιώκας: Την 20η Ιουλίου δεν γιορτάζουμε, αλλά τιμάμε τους νεκρούς του Αττίλα

Δημοσίευση: 20 Ιουλ 2016 21:45

«Μια μέρα ντροπής για τον Ελληνισμό» χαρακτηρίζει την 20η Ιουλίου ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Λάρισας Ηρακλής Γερογιώκας, με αφορμή τα γεγονότα της Κύπρου, μιλώντας για «λάθη και αστοχίες, που κάνουν πολύ δύσκολη την ανατροπή του ισχυρισμού της προδοσίας».

Από τα βέλη του προέδρου της ΔΗΜΤΟ δεν ξεφεύγουν ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ούτε η Εκκλησία της Ελλάδας που όρισε την χθεσινή μέρα ως «ημέρα γιορτής της Αεροπορίας Στρατού».

Αναλυτικότερα η καυστική ανακοίνωση του κ. Γερογιώκα έχει ως εξής: «Μαύρη η σημερινή μέρα για τον απανταχού Ελληνισμό, μια μέρα που με τον ΑΤΤΙΛΑ Ι ξεκίνησε η αρχή της αποκορύφωσης του δράματος του Κυπριακού Ελληνισμού. Μια μέρα σαν αυτή δυσκολεύομαι να κοιτάξω στα μάτια τους αδερφούς Έλληνες Κυπρίους. Τα λάθη και οι αστοχίες, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο κάνουν πολύ δύσκολη την ανατροπή του ισχυρισμού της προδοσίας. Σήμερα είναι μια μέρα ντροπής για τον Ελληνισμό. Μια μέρα που δεν ανταπεξήλθαμε ούτε εις το ελάχιστο στις περιστάσεις και κάθε άλλο παρά τιμήσαμε τις θυσίες των προγόνων μας. Τόσο κατά τον ΑΤΤΙΛΑ Ι όσο και με το δεύτερο σκέλος της εισβολής, τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ελλάδας επέδειξε ανικανότητα και λιγοψυχία. Τόσο κραυγαλέες ήταν οι παραλείψεις και οι λάθος κινήσεις τακτικής που η ανάμειξη ξένων δυνάμεων που επιθυμούσαν την διχοτόμηση φαντάζει κάθε άλλο παρά απίθανη. Ελάχιστο χρέος μας σήμερα να τιμήσουμε τους νεκρούς και αγνοούμενους. Να κάνουμε ένα μνημόσυνο και μα ανάψουμε ένα κεράκι στην μνήμη τους. Σαν καταδρομέας θα ήθελα να κάνω μια ειδική αναφορά στους καταδρομείς που υπερασπίστηκαν την Μεγαλόνησο όσο και στους μάρτυρες της επιχείρησης ΝΙΚΗ, επιβαίνοντες στα Noratlas που εβλήθησαν από φίλια πυρά. Τελειώνοντας θα ήθελα να τονίσω την αστοχία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας να ορίσει την σημερινή μέρα ως ημέρα γιορτής της Αεροπορίας Στρατού. Άστοχη και η κίνηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας να παρίσταται σε εκδηλώσεις και περιχαρής να φωτογραφίζεται με τοπικά στελέχη του κόμματος του. Μια μέρα σαν την σημερινή δεν είναι ημέρα γιορτής μα λύπης και περισυλλογής για τα δεινά του έθνους . Μια μέρα σαν αυτή μιλάμε στα παιδιά μας για τις θυσίες τον προγόνων τους μα και τα λάθη τους τα τραγικά. Μια μέρα σαν αυτήν τιμάμε τους νεκρούς και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass