ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΠΡΟΚΕΙΤΟ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΊ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στο ΕΣΡ τηλεοπτικές άδειες και διαγωνισμός

Δημοσίευση: 01 Νοε 2016 7:35 | Τελευταία ενημέρωση: 01 Νοε 2016 7:56

ΑΘΗΝΑ

Λίγες ωρες νωρίτερα πάντως –και ενώ διεξάγονταν η διάσκεψη των προέδρων στη Βουλή- είχε κατατεθεί στη Βουλή η τροπολογία σύμφωνα με την οποία όλες οι αρμοδιότητες για τον καθορισμό των αδειών τηλεοπτικών σταθμών και τη διενέργεια της διαγωνιστικής διαδικασίας, περιέρχονται στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Η τροπολογία, κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ναυτιλίας, το οποίο ψηφίζεται την ερχόμενη Πέμπτη στην Ολομέλεια.

Με βάση την νέα ρύθμιση, του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, αναστέλλεται η εφαρμογή του άρθρου2Α του ν. 4339/2015, όπως προστέθηκε με το άρθρο τρίτο του ν. 4367/2016, μέχρι τη δημοσίευση της απόφασης του Συμβουλίου της Επικρατείας, επί των αιτήσεων ακυρώσεως κατά των αναφερόμενων υπουργικών αποφάσεων, σχετικά με:

- τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας και

- τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Παππά:

"Οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι: Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

Καταργεί το διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από “αδειοδοτική διαδικασία”, η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο. Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους, λοιπόν.

Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες. Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος –στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής".

ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ

"Ο κ. Μητσοτάκης εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή" αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με την πρόταση νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι υπερασπίζεται το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών.

"Οι μάσκες λοιπόν έπεσαν. Την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε μια κρίσιμη φάση της διαπραγμάτευσης για την δεύτερη αξιολόγηση και το Χρέος, η Νέα Δημοκρατία, και ο κ. Μητσοτάκης, επιδιώκουν, ανοιχτά πλέον, αποσταθεροποίηση. Και το κάνουν, προκειμένου να υπερασπιστούν το κλειστό καρτέλ των καναλαρχών, να ματαιώσουν κάθε προοπτική διαγωνισμού και να αποτρέψουν αυτό που δεν έγινε τα τελευταία 27 χρόνια: το να διασφαλιστεί, δηλαδή, το δημόσιο συμφέρον στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο, σε βάρος της διαπλοκής" σημειώνεται.

Κατηγορεί επίσης προσωπικά τον κ. Μητσοτάκη, λέγοντας ότι "εξοφλεί γραμμάτια στην διαπλοκή. Και αυτό πλέον δεν μπορεί να το κρύψει ούτε σε επίπεδο προσχημάτων".

Ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, από την πλευρά του, μιλά για τα "κροκοδείλια δάκρυα της Ν.Δ. σε σχέση με τους εργαζόμενους" και τα "ειλικρινή δάκρυά της για τους καναλάρχες".

Σχολιάζοντας την πρόταση νόμου αναφέρει ότι "οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι:

1. Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι.

2. Καταργεί τον διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από "αδειοδοτική διαδικασία", η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο".

"Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς τον νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής" σχολιάζει τέλος ο υπουργός Επικρατείας.

Η απάντηση της ΝΔ

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, απαντώντας στο Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

"Είναι προφανές ότι οι κ. Τσίπρας και Παππάς ζαλισμένοι από τις αποκαλύψεις για τις σχέσεις τους με το δικηγόρο των offshore και των Panama Papers κ. Αρτεμίου, δεν θέλουν να καταλάβουν την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας, για τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου".

Πολύδωρας: Δεν φοβάμαι τρολάρισμα και κράξιμο

ΑΘΗΝΑ

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, είχε το πρωί στις 10:00 για περίπου μισή ώρα, ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος έχει προταθεί για την προεδρία του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, ως πρόσωπο που θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό και από τη ΝΔ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο κ. Πολύδωρας δήλωσε κατά την έξοδό του πως ο σχεδιασμός παραμένει ως έχει και ο ίδιος παραμένει υποψήφιος για την προεδρία του ΕΣΡ. "Προχωράμε όπως είχαμε συνεννοηθεί, δεν αποσύρθηκα γιατί δεν τέθηκε τέτοιο θέμα. Δεν φοβάμαι το τρολάρισμα και το κράξιμο, γιατί αυτά ενέχουν κακεντρέχεια", σημείωσε.

Ερωτηθείς αν είναι στενοχωρημένος δήλωσε πως: "Δεν είμαι στενοχωρημένος, αλλά σκασμένος"

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass