Γ. Μουζάλας: Ψευδής η είδηση για απεργία πείνας στο Ελληνικό

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2017 17:12

«Καταλαβαίνουμε την αγωνία των προσφύγων, για μας είναι κίνητρο να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, όχι όμως να παραβιάζονται οι νόμοι», ανέφερε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, κατά την συνέντευξη Τύπου που έδωσε στο χώρο του πρώην αεροδρομίου.

Νωρίτερα είχε σημειωθεί μικροένταση, καθώς ομάδα προσφύγων είχε κλειδώσει την πόρτα, εμποδίζοντας τη είσοδο του κ. Μουζάλα στη δομή. Τελικά η πόρτα άνοιξε από τους ίδιους τους πρόσφυγες και, αργότερα, ακολούθησε συνάντηση του κ. Μουζάλα με αντιπροσωπεία των προσφύγων.
«Δεν υπάρχει καμία απεργία πείνας στη δομή του χώρου αφίξεων στο Ελληνικό», ανέφερε ο κ. Μουζάλας, κάνοντας λόγο για «ψευδή είδηση που διέδωσαν κάποιες οργανώσεις για να δημιουργήσουν θέμα». Αυτό που συνέβη, συνέχισε ο κ. Μουζάλας, είναι ότι μια ομάδα περίπου 30 ατόμων από τους 700 που διαμένουν εκεί, με τη συμμετοχή κάποιων ελληνικών οργανώσεων, προσπάθησαν να αποκλείσουν το χώρο, απαγορεύοντας στα φορτηγά τροφοδοσίας, στους γιατρούς και στα σχολικά να εισέλθουν στο κτίριο. Αίτημα των διαμαρτυρόμενων είναι η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους.
Η ψευδής είδηση της «απεργίας πείνας», σύμφωνα με τον κ. Μουζάλα, οφείλεται σε «παραπληροφόρηση» από συγκεκριμένη ελληνική πολιτική οργάνωση, η οποία είναι η τρίτη φορά που προβαίνει σε παρόμοια, αναληθή, ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass