Επιστολή της Πόλα Ρούπα για τα ισόβια στον Μαζιώτη

Δημοσίευση: 06 Μαϊ 2017 9:40

ΑΘΗΝΑ

Επιστολή με αφορμή τη δίκη της που ξεκίνησε χθες , στην αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού, κοινοποιεί μέσω του συνηγόρου της, Φραγκίσκου Ραγκούση, η Πόλα Ρούπα, κρατούμενη στο για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα.

Η δίκη αφορά στη βομβιστική επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδος και του γραφείου του μόνιμου αντιπροσώπου του ΔΝΤ στην Ελλάδα που στεγαζόταν στο ίδιο κτίριο, τον Απρίλιο του 2014. Η δίκη έχει ως βασική κατηγορούμενη τη Ρούπα, καθώς ο Νίκος Μαζιώτης έχει ήδη δικαστεί για την υπόθεση αυτή.

Η Ρούπα στηλιτεύει μεταξύ άλλων την ποινή των ισοβίων που επιβλήθηκε στον Μαζιώτη για την επίθεση, ερμηνεύοντάς την όχι με νομικούς όρους, αλλά με πολιτικούς. Πιστεύει, δε, ότι το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, για το οποίο διατείνεται ότι δεν την αφορά, γίνεται εν πολλοίς όχημα για την επίθεση του κράτους στις «αρχές» και τις «αξίες» της οργάνωσης του «Επαναστατικού Αγώνα».

Η ίδια, όπως λέει, ανέλαβε να απαντήσει στην επιβολή της ποινής, όσο ήταν ελεύθερη, με τη δράση της για «αποσταθεροποίηση του καθεστώτος».

Η Πόλα Ρούπα κάνει επίσης λόγο για «μίσος και εκδικητικότητα», απέναντι στο παιδί της, σημειώνοντας ότι η «κατασταλτική βία εξαντλήθηκε επάνω στο παιδί».

Επιχειρεί δε να προσδώσει πολιτικό υπόβαθρο στο χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass