ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΕΧΕΙ…

Υψηλές προσδοκίες για την επίσκεψη Μακρόν

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2017 15:07

ΑΘΗΝΑ

Πανηγυρικό χαρακτήρα επιδιώκει να δώσει στην επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν η κυβέρνηση.

Οι συζητήσεις των δύο πλευρών αναμένεται να καλύψουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, ωστόσο έμφαση θα δοθεί στην οικονομία και τις επενδύσεις, καθώς τον κ. Μακρόν θα συνοδεύσουν στην Αθήνα περίπου 40 επιχειρηματίες.

Υψηλές προσδοκίες υπάρχουν στην ελληνική πλευρά και ως προς το ζήτημα του χρέους και τη στήριξη του αιτήματος για διευθέτησή του.

Το ακριβές πρόγραμμα της επίσκεψης δεν κρύβει εκπλήξεις. Αφού καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ο Γάλλος πρόεδρος θα επισκεφθεί διαδοχικά το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Το απόγευμα θα μιλήσει σε εκδήλωση στην Πνύκα, ενώ το βράδυ θα παρατεθεί επίσημο δείπνο προς τιμήν του από τον ομόλογό του, Προκόπη Παυλόπουλο.

Το πρωί της Παρασκευής, θα πραγματοποιηθεί στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ελληνογαλλικό επιχειρηματικό φόρουμ και στη συνέχεια, πριν από την αναχώρησή του, θα επισκεφθεί το Γαλλικό Ινστιτούτο στην οδό Σίνα.

Θα τον συνοδεύσουν οι υπουργοί Οικονομίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, αλλά και η σύζυγός του, Μπριζίτ, η οποία θα ακολουθήσει ξεχωριστό πρόγραμμα.

Σε ό,τι αφορά τους επιχειρηματίες της αποστολής, κατά βάση δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού, της ενέργειας, των εξοπλιστικών συστημάτων, των μεταφορών, των φαρμάκων, των τραπεζών κτλ.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται κι από τις δύο πλευρές στις αποκρατικοποιήσεις κομβικών οργανισμών (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ κτλ.), αλλά και τις έρευνες υδρογονανθράκων. Γαλλική στήριξη αναζητεί η Ελλάδα και εν όψει της δημιουργίας Αναπτυξιακής Τράπεζας - την οποία θα ανακοινώσει επισήμως ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.

ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Απροσπέλαστο θα είναι το κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης (7 και 8 Σεπτεμβρίου) του γάλλου Προέδρου, ενώ θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου της ευρύτερης περιοχής του κέντρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass