ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗ ΜΑΝΔΡΑ, ΕΝΩ ΥΠΕΚΥΨΕ ΚΑΙ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΗ

Νεκρός και ο τελευταίος αγνοούμενος

Δημοσίευση: 28 Νοε 2017 16:16

ΑΘΗΝΑ

Νεκρός εντοπίστηκε χθες το πρωί και ο τελευταίος αγνοούμενος μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν τη Μάνδρα Αττικής περίπου πριν από δύο εβδομάδες, ενώ κατέληξε και μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη στο Θριάσιο.

Συνολικά, ο τραγικός κατάλογος των θυμάτων αριθμεί πλέον 23 άτομα.
Το 22ο θύμα της πλημμύρας εντοπίστηκε καλυμμένο με λάσπες και πέτρες, δίπλα σε μαντρότοιχο κοντά στο αμαξοστάσιο της περιοχής.
Πρόκειται για έναν 70χρονο κυνηγό, που αγνοείτο μετά τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική. Η σορός του εντοπίστηκε σε προχωρημένη σήψη.
Η πυροσβεστική ολοκλήρωσε την ανάσυρση της σορού και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο για ταυτοποίηση.
Η διαδικασία της αναγνώρισης από τους οικείους του διήρκησε, σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο, για περισσότερο από μία ώρα και αυτό κατέστη δυνατό κυρίως από τα προσωπικά του αντικείμενα.
Παράλληλα, στο Θριάσιο νοσοκομείο κατέληξε μια ηλικιωμένη γυναίκα που ήταν διασωληνωμένη στη ΜΕΘ από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας στη Δυτική Αττική. Πρόκειται για το 23ο θύμα των πλημμυρών.
H γυναίκα είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε ιδιαίτερα άσχημη κατάσταση. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι γιατροί έπρεπε να αντιμετωπίσουν το βαρύ υποθερμικό σοκ, αλλά και σοβαρά θλαστικά τραύματα σε όλο το σώμα.
Ο ΥΠ. ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης σε ραδιοφωνική του συνέντευξη δήλωσε υπερήφανος για τα αντιπλημμυρικά έργα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και επέρριψε ευθύνες για την τραγωδία σε όλους όσοι κυβέρνησαν τα τελευταία 40 χρόνια.
Μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 για τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «όποιος πει όταν έχουμε τέτοια συμβάντα ότι φταίει ο λειτουργός που έτυχε να υπηρετεί εκείνη την περίοδο ως περιφερειάρχης ή ως δήμαρχος, είτε λαϊκίζει, είτε θέλει να κοροϊδέψει τον κόσμο ή δεν θέλει να παρουσιάσει την πραγματικότητα», επιρρίπτοντας ευθύνες για την τραγωδία με τους 23 νεκρούς στη Μάνδρα στις προηγούμενες κυβερνήσεις. Και πρόσθεσε ότι «πρέπει να αναστοχαστούμε γενικότερα και σαν κοινωνία και σαν πολιτικό σύστημα, τι έπρεπε να γίνει αυτά τα χρόνια», ενώ αμυνόμενος των πεπραγμένων της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είπε ότι «εμείς δεν ισχυριστήκαμε ποτέ ότι είμαστε "Χουντίνι". Αυτές οι υποδοχές για χρόνια έχουν υποβαθμιστεί. Έχουμε μια χώρα ανοχύρωτη επί της ουσίας στον αντιπλημμυρικό σχεδιασμό, στις φυσικές καταστροφές και αυτά δεν αλλάζουν».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass