Φοροδιαφυγή πάνω από 1 εκατ. ευρώ σε εμφιαλωτήριο υγραερίου

• Διώκεται 57χρονος από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας

Δημοσίευση: 04 Ιαν 2018 15:41

ΑΘΗΝΑ

Υπερβαίνει το ποσό του 1.000.000 ευρώ, σύμφωνα με τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, η φοροδιαφυγή από 57χρονο, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, πλημμεληματικού και κακουργηματικού χαρακτήρα.  

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης λειτουργίας παράνομου εμφιαλωτηρίου φιαλών υγραερίου, διενεργήθηκε έρευνα σε υποκατάστημα εταιρίας στην Αττική, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε κεντρική μονάδα ηλεκτρονικού υπολογιστή και ηλεκτρονικά αντίγραφα φορολογικών παραστατικών.
Τα συγκεκριμένα αντίγραφα, σύμφωνα με την αστυνομία, είχαν εκδοθεί από τον Απρίλιο του 2006 έως και τον Φεβρουάριο 2013, από δύο φορολογικούς μηχανισμούς σήμανσης, εκ των οποίων ο ένας ήταν αδήλωτος, ενώ όπως προέκυψε από τον συγκεκριμένο μηχανισμό είχαν εκδοθεί περίπου 17.000 φορολογικά παραστατικά. Από την ανάλυση των φορολογικών στοιχείων της εταιρίας, προέκυψε πληθώρα διοικητικών και ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας. Ειδικότερα, διαπιστώθηκε, η μη απόδοση στο Δημόσιο συνολικών φόρων 1.003.176,22 ευρώ και συγκεκριμένα μη απόδοση Φόρου Προστιθέμενης Αξίας 715.042,89 ευρώ και μη απόδοση φόρου εισοδήματος 288.133,33 ευρώ.  
 Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, ενώ αντίγραφά της θα αποσταλούν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. προκειμένου να βεβαιωθούν διοικητικές παραβάσεις και προσαυξήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass