ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ 8 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΓΙΑ 2015 ΚΑΙ 2016 ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΚΤΑ ΩΣ ΒΑΣΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ

Παράταση-λύτρωση με επώδυνο συμβιβασμό

* Τι προβλέπεται για ΦΠΑ, συντάξεις, τακτικές και έκτακτες εισφορές, εισφορά αλληλεγγύης, τυχερά παιχνίδια, άδειες κινητής τηλεφωνίας

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2015 8:46

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Η ελληνική κυβέρνηση αποδέχθηκε επέκταση του τρέχοντος προγράμματος επί της αρχής, μετέδωσε αργά χθες το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα. Παράλληλα, σκηνικό αποδραματοποίησης αλλά και έντονης διπλωματίας στήθηκε όλη την ημέρα χθες στις Βρυξέλλες, καθώς, παρότι δεν επρόκειτο να ληφθεί το βράδυ μία τελική απόφαση, οι ελληνικές προτάσεις κρίθηκαν ικανές για να αποτελέσουν μία βάση διαπραγμάτευσης, με τις προσδοκίες να ανεβαίνουν για επίτευξη συμφωνίας μέχρι το τέλος της εβδομάδας. Σε αυτό το μήκος κύματος κινούνται οι δηλώσεις Γιούνκερ, ενώ στο ίδιο πλαίσιο βρίσκονται και οι αναφορές του Eurogroup. Αυτό πάντως που άνοιξε το δρόμο για αυτή την εξέλιξη-λύτρωση για την ελληνική πλευρά , ήταν οι προτάσεις της που κατέθεσε στους Θεσμούς για επαχθή μέτρα ύψους 8 δισ. ευρώ για το 2015 και 2016. Η πρόταση είναι αποτέλεσμα σκληρών και επίπονων διαπραγματεύσεων, ώστε να υπάρξει βιώσιμη συμφωνία για την οικονομία, χωρίς να επιβαρύνονται τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα .

Οι Ντάισελμπλουμ και Μοσκοβισί είπαν ότι οι ελληνικές προτάσεις είναι μια καλή βάση διαπραγμάτευσης, αλλά οι διαβουλεύσεις θα πρέπει να συνεχιστούν με στόχο την επίτευξη συμφωνίας σε επόμενο Eurogroup σε λίγες μέρες.

Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι στο Eurogroup ετέθη και θέμα capital controls, το οποίο όμως δεν προχώρησε λόγω των αντιτιθέμενων απόψεων.

Νωρίτερα, η σειρά των επαφών του πρωθυπουργού ξεκίνησε με συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Το κλίμα, μετά και τις πρώτες αντιδράσεις από την ελληνική πρόταση, ήταν ελαφρώς θετικό, ωστόσο οι δηλώσεις πολλών εταίρων -ειδικά η γερμανική πλευρά- φρόντισαν να ρίξουν τον πήχη των προσδοκιών, ο οποίος τελικώς ανέβηκε το απόγευμα, θυμίζοντας εν γένει ασανσέρ...

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass