ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΑΠΕΣΥΡΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥΣ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Ασφυξία από ρευστό και δανειστές

* Το Eurogroup απέρριψε την παράταση και εξετάζει plan B, ενώ το ΔΝΤ ζητά τα χρήματά του στις 30 Ιουνίου* Υψηλοί τόνοι στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 2:02 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουν 2015 2:40
Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΤτΕ για ομαλή τροφοδοσία των τραπεζών με μετρητά, οι Λαρισαίοι έσπευσαν μαζικά στα ΑΤΜ για αναλήψεις Παρά τις διαβεβαιώσεις της ΤτΕ για ομαλή τροφοδοσία των τραπεζών με μετρητά, οι Λαρισαίοι έσπευσαν μαζικά στα ΑΤΜ για αναλήψεις

 

ΑΘΗΝΑ

H Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών με μετρητά. Αυτό δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στις τράπεζες. Σημειώνεται ότι από το πρωί παρατηρείται έντονη κινητικότητα στα ΑΤΜ των τραπεζών.

Το Reuters ανέφερε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ATM έμειναν χωρίς μετρητά, τουλάχιστον για λίγο.

Περίπου 2.000 από τα 5.500 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης χρειάστηκε να ανεφοδιαστούν, ανέφεραν στο πρακτορείο τρεις πηγές του τραπεζικού τομέα.

«Η ζήτηση για μετρητά είναι σίγουρα μεγαλύτερη από ό,τι θα βλέπαμε ένα κανονικό Σάββατο. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχουν ουρές παντού, προσπαθούμε όμως να κρατήσουμε τα ATM εφοδιασμένα με μετρητά» είπε ένας από τους τραπεζίτες.

Οι πηγές του Reuters εκτίμησαν το υψος των αναλήψεων στα 500 με 600 εκατ. ευρώ, κάτω από τις εκροές ορισμένων προηγούμενων ημερών που ξεπέρασαν το ένα δισ.

Εν τω μεταξύ οι Θεσμοί απέσυραν την πρότασή τους και το εξαγγελθέν δημοψήφισμα –τουλάχιστον όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση- βρίσκεται στον αέρα, από την πλευρά του το Eurogroup απέρριψε την παράταση που ζήτησε ο πρωθυπουργός και αρχίζει να εξετάζει plan B, ενώ συνολικά η Ευρώπη παίρνει μέτρα για να αποφύγει διάχυση του κινδύνου. Τέλος το ΔΝΤ, ζήτησε τα χρήματά του ,ακ εκπρόσωπός του δήλωσε χθες ότι δεν θα δώσει παράταση στην Ελλάδα μετά την 30η Ιουνίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass