ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ: ΤΙ ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΑΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΟ «ΝΑΙ»;

Απάτη το «ΟΧΙ» της κυβέρνησης

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:10

 

 

ΑΘΗΝΑ

"Είναι αρνητική η τοποθέτησή μας στην ερώτηση του δημοψηφίσματος. Αυτό που θέτουμε στο λαό είναι "ναι" ή "όχι". Εμείς λέμε "όχι" στις προτάσεις τόσο τις ελληνικές όσο και των Θεσμών και "ναι" στην αποδέσμευση από την ΕΕ", σημείωσε στην τοποθέτησή του στη Βουλή ο γ.γ. του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας.

"Το "όχι" της κυβέρνησης είναι απάτη, για να πει ο λαός "ναι" στη δική της αντιλαϊκή πολιτική", πρόσθεσε.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, αναφορικά με την στάση που θα κρατήσει ο πρωθυπουργός στο ενδεχόμενο να υπερισχύσει το "ναι" στο δημοψήφισμα: "Πώς θα βάλει την υπογραφή του σε μια συμφωνία και θα την υλοποιήσει εφόσον δεν συμφωνεί"

Ανέφερε: "Μοιάζει τρελοκομείο. Δεν είναι όμως. Εκεί σε οδηγεί η ασυνέπεια. Άλλα να λες στη Μέρκελ και άλλα στον Γιουνκερ, στη Λαγκάρντ και τον Πούτιν. Όμως, τα παιχνιδάκια τα ξέρουν καλύτερα εκείνοι".

"Κοροϊδεύετε ωμά και προκλητικά το λαό… Επιλέγετε το δημοψήφισμα και για να κάμψετε τις λαϊκές αντιδράσεις, τη συνεχώς ογκούμενη αγανάκτηση του λαού" είπε και απευθυνόμενος στους πολίτες τόνισε πως η απάντησή του πρέπει να είναι "όχι άλλη κοροϊδία, όχι άλλη αναμονή, συσπείρωση με το ΚΚΕ".

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Βαρουφάκη από τις Βρυξέλλες, τόνισε ότι "και η κοροϊδία έχει και τα όριά της. Μόλις προ ολίγου υπουργός σας είπε ότι αν αλλάξει έστω κατά τι η πρόταση των δανειστών, η κυβέρνηση θα αλλάξει θέση και θα ζητήσει να υπερψηφιστεί. Ισχύει το "μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και την κακή του μέρα".

Επεισόδιο με τη Ζωή

Αμέσως μετά τη λήξη της ομιλίας του κ. Κουτσούμπα, η πρόεδρος της Βουλής παρενέβη, σχολιάζοντας ότι ο κ. Κουτσούμπας επιχειρεί να αλλάξει το ερώτημα του δημοψηφίσματος.

Το σχόλιό της προκάλεσε τη δυσφορία του κ. Κουτσούμπα. "Θα σας παρακαλέσω πάρα πολύ να μην το ξανακάνετε αυτό. Πολλά σχόλια ακούμε. Κάποιοι τα ανέχονται, εμείς όχι. Μην το ξανακάνετε αυτό", της απάντησε ενοχλημένος ο γ.γ. του ΚΚΕ.

Της επισήμανε, μάλιστα, ότι ήδη ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε ότι υπάρχει περίπτωση να αλλάξει η συμφωνία και η στάση της κυβέρνησης στο δημοψήφισμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
COFFEE SHOW DHMOS LARISAION 15-5-24

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass