ΑΠΟ ΠΡΟΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ 1 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ

Ουρές στα ΑΤΜ, αυξημένη κίνηση στα βενζινάδικα

* Αναστέλλονται οι άδειες των αστυνομικών

Δημοσίευση: 28 Ιουν 2015 8:12 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Ιουν 2015 19:03

 

 

Η ανακοίνωση της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος οδήγησε πάρα πολλούς πολίτες να σπεύσουν στις τράπεζες και να στηθούν στις ουρές μπροστά από τα μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ).

Πολίτες σχημάτισαν μεγάλες ουρές ήδη από προχθές το βράδυ προκειμένου να πάρουν όσα χρήματα μπορούσαν, ενώ η κατάσταση παροξύνθηκε στη διάρκεια της ημέρας.

Το σκηνικό είναι παρόμοιο σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Στο Ηράκλειο της Κρήτης η κίνηση στα ΑΤΜ έχει αυξηθεί κατά 40%.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Mega από το βράδυ της Παρασκευής έχουν εκταμιευτεί περίπου 1 δισ. ευρώ.

Πληροφορίες, μάλιστα, του Γαλλικού Πρακτορείου, αναφέρουν ότι ήδη το απόγευμα του Σαββάτου 500 από τα 7.000 και πλέον ATM της χώρας έχουν "στερέψει".

Πολλοί μιλούν για μια "πρόγευση" της κατάστασης που θα επικρατήσει τη Δευτέρα στις τράπεζες, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται για την τύχη των ελληνικών τραπεζών ενόψει δημοψηφίσματος.

Παρέμβαση Βαρουφάκη

"Οι τράπεζες πρέπει να μείνουν ανοιχτές καθ’ όλη τη διάρκεια της μεταβατικής περίοδο", δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, σύμφωνα με το Reuters.

"Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πρέπει να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία των τραπεζών", είπε στο περιθώριο της συνεδρίασης του Eurogroup.

"H Τράπεζα της Ελλάδος καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διασφαλιστεί η τροφοδοσία των ελληνικών τραπεζών με μετρητά", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ αρμόδιο στέλεχος της Τράπεζας της Ελλάδος ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχει πρόβλημα επάρκειας τραπεζογραμματίων στις τράπεζες.

Αυξημένη κίνηση στα βενζινάδικα και στα σούπερ μάρκετ

Αυξημένη είναι η κίνηση και στα πρατήρια καυσίμων όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωποι των βενζινοπωλών.

Τόσο οι βενζινοπώλες όσο και οι εταιρίες εμπορίας διαβεβαιώνουν, πάντως, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα και ότι όλες οι παραγγελίες που είχαν προγραμματιστεί θα εκτελεστούν κανονικά.

Αυξημένη ήταν και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ, καθώς πολλοί είναι οι πολίτες που εκφράζουν ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι.

*Αναστέλλονται, έως τις 5 Ιουλίου, όλες οι άδειες των αστυνομικών σύμφωνα με τον Skai. Αναμένεται να κατατεθεί σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Σε εξέλιξη σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας των υποκαταστημάτων των τραπεζών, υπό το φόβο επιθέσεων σε όσους σπεύδουν στα ΑΤΜ για να κάνουν ανάληψη των μετρητών τους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass