ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

ΚΚΕ Λάρισας: Ψηφίζουμε κόντρα σ’ αυτό που μας ζητάνε...

* Θα υπάρχει και ψηφοδέλτιο που θα κυκλοφορήσει το ΚΚΕ

Δημοσίευση: 30 Ιουν 2015 8:31

 

«Καλούμε το λαό του νομού μας στο επικείμενο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιούλη να πει ΟΧΙ στο μνημόνιο των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ΟΧΙ στο μνημόνιο και της Ελληνικής Κυβέρνησης», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι κομματικές οργανώσεις του ΚΚΕ στη Λάρισα, επισημαίνοντας: «Να πει το μεγάλο ΝΑΙ στην κατάργηση των μνημονίων και όλων των εφαρμοστικών νόμων. ΝΑΙ στην αποδέσμευση από την ΕΕ. Μόνον έτσι θα ακυρώσει με την ψήφο του τα εκβιαστικά διλήμματα. Μόνον έτσι δεν θα επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να "ακυρώσει" αυτό το δίλημμα, ψηφίζοντας στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ».

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: «Το ΚΚΕ θα συμμετέχει στο δημοψήφισμα με τη δική του πρόταση, η πρόταση του ΚΚΕ θα είναι και σε ψηφοδέλτιο, αλλά θα είναι και με ακύρωση ενός ψηφοδελτίου. Θα βγάλουμε ψηφοδέλτιο και θα το μοιράζουμε στον κόσμο, για να πει αξιοπρεπώς απορρίπτουμε τους θεσμούς, απορρίπτουμε και την πρόταση της κυβέρνησης. Αυτό το ψηφοδέλτιο πρέπει να πέσει στην κάλπη.

Η κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι έκθετη, γιατί απέρριψε την πρόταση του ΚΚΕ - και ούτε καν την έθεσε σε ψηφοφορία στη Βουλή - να τεθούν στην κρίση του ελληνικού λαού τα ζητήματα. Μόνον έτσι βροντοφωνάζει «τέρμα πια στην κοροϊδία, δεν σας εμπιστευόμαστε, μπορούμε να ζήσουμε και χωρίς εσάς». Διαφορετικά, όσο τους δίνει πίστωση χρόνου, όσο τους φοβάται, η ελληνική κυβέρνηση θα μεταφράσει το ΟΧΙ στο δημοψήφισμα ως έγκριση της δικής της αντιλαϊκής πρότασης των 47+8 σελίδων. Το ΝΑΙ θα μεταφραστεί ως συγκατάθεση στα βάρβαρα μέτρα της τρόικας και "παραμονή στην ΕΕ με κάθε θυσία", όπως λένε η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ. Και οι δύο απαντήσεις οδηγούν στο ΝΑΙ στην ΕΕ και την καπιταλιστική βαρβαρότητα. Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47+8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνεται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα.

Το πραγματικό δίλημμα για τον λαό είναι ένα: Ή θα γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων, με ισχυρό ΚΚΕ, αξιοποιώντας την πείρα του και τις ανεκμετάλλευτες δυνάμεις που έχει και τις οποίες δεν έχει ακόμη δοκιμάσει. Ή τα επόμενα χρόνια θα μετρήσει νέες απογοητεύσεις, νέες ήττες και μάλιστα σε μάχες που δεν θα έχει καν δοκιμάσει να δώσει. Γιατί είναι άλλο πράγμα να χάνεις μια μάχη, επειδή ο συσχετισμός είναι ακόμη αρνητικός, επειδή ακόμη ο αντίπαλός σου είναι πιο δυνατός και είναι άλλο, τελείως διαφορετικό, να χάνεις χωρίς να έχεις δώσει ποτέ αυτήν τη μάχη. Η πρώτη επιλογή ανοίγει δρόμους και προοπτικές, δημιουργεί προϋποθέσεις και παρακαταθήκες για να αλλάξουμε το συσχετισμό σε μια πορεία, να αποσπάσουμε και κάποιες επιμέρους κατακτήσεις, η δεύτερη επιλογή είναι η πλήρης συνθηκολόγηση με τη βαρβαρότητα, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια να ζήσουμε τα επόμενα χρόνια πολύ χειρότερα εμείς και τα παιδιά μας.

Καλούμε το λαό, σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, να γυρίσει την πλάτη του στα κόμματα της ΕΕ, του κεφαλαίου, να απομονώσει τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή. Να μην μπει στο βρόμικο εκβιαστικό παιχνίδι τους, γιατί υπάρχει και η επόμενη μέρα. Να τη σκεφτεί. Ψηφίζοντας κόντρα σ’ αυτό που του ζητάνε, να ακυρώσει αυτό τον εκβιασμό.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ

Χθες ανακοινώθηκε πρόγραμμα περιοδειών και ομιλιών στελεχών του ΚΚΕ Λάρισας, το οποίο ξεκίνησε με ομιλία της Μαρίας Γαβαλάς χθες το απόγευμα στο «Μπαράκι του Μύλου».

Σήμερα Τρίτη το πρωί: Η Μ. Γαβαλά, στις 7 π.μ., θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στη ΔΕΥΑΛ. Στις 7 π.μ. ο Τ. Τσιαπλές σε συγκέντρωση εργαζομένων στο Φυτώριο του Δήμου Λάρισας. Στις 7 π.μ. ο Ρ. Μαρούδας στους εργαζόμενους στο Αμαξοστάσιο και στις 10:30 π.μ. σε συγκέντρωση στα Φάρσαλα. Στις 7:30 το απόγευμα θα γίνει συγκέντρωση σε εργαζομένους από το χώρο της Υγείας που θα μιλήσει η Μ. Γαβαλά, στο «Μπαράκι του Μύλου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass