Κ. ΦΙΛΗΣ ΓΙΑ ΑΙΓΙΑΛΙΤΙΔΑ:

Δείχνει ελαφρότητα, μόνο χαμένοι θα βγούμε

Δημοσίευση: 24 Οκτ 2018 18:02

ΑΘΗΝΑ

«Φοβάμαι ότι από αυτή την κατάσταση μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε» προειδοποίησε ο καθηγητής Κωνσταντίνος Φίλης, σχετικά με την αναγγελία Κοτζιά για επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης.

Ο διευθυντής Ερευνητικών Προγραμμάτων του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Πάντειου Πανεπιστημίου σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Xfm 9,43) επεσήμανε ότι το γεγονός ότι άνοιξε με αυτό τον τρόπο και χωρίς συζήτηση, το θέμα δείχνει ελαφρότητα και αυτό για μένα είναι πρόβλημα, γιατί εδώ μιλάμε για τα συμφέροντα της χώρας».

«Ελπίζω να είμαστε πιο σοβαροί γιατί υπάρχει κίνδυνος να φανεί πως δειλιάζουμε. Φοβάμαι ότι από αυτή την κατάσταση μόνο χαμένοι μπορεί να βγούμε» επεσήμανε. Ο κ. Φίλης διευκρίνισε ότι η Ελλάδα νομιμοποιείται να κάνει επέκταση, αλλά έχει «παγώσει» λόγω των απειλών της Τουρκίας για casus belli. Σημείωσε δε πως η επέκταση είναι μονομερής και δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη γειτόνων. «Πρέπει βέβαια να δούμε και αν θα ισχύσει ή θα μείνει στις καλένδες» κατέληξε ο Κ. Φίλης.

Ο Ν. ΚΟΤΖΙΑΣ

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση CRETA και στον Μάριο Διονέλλη για το επίμαχο θέμα της αιγιαλίτιδας ζώνης, ο παραιτηθείς ΥΠΕΞ Ν. Κοτζιάς αναφέρει πως εκείνος απλά ετοίμασε τα Προεδρικά Διατάγματα, τα παρέδωσε στον πρωθυπουργό και δεν υλοποίησε την επέκταση.

Οταν ερωτάται γιατί το ανακοίνωσε βιαστικά χωρίς να ενημερωθεί η Βουλή, ο κ. Κοτζιάς απάντησε πως δεν χρειαζόταν να ενημερωθεί η Βουλή και πως οι πολιτικοί αρχηγοί θα ενημερωθούν όταν έρθει η ώρα.

ΝΔ ΓΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ

«Έξι ημέρες έχουν περάσει από την αποπομπή Κοτζιά και οι πολίτες εξακολουθούν να παρακολουθούν μια κυβέρνηση σε αποσύνθεση με υπουργούς να αλληλοκατηγορούνται και να αλληλοϋβρίζονται».

Αυτό τονίζει σε χθεσινή της ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία, όσον αφορά στην επιστολή παραίτησης του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

«Η επιστολή παραίτησης ενός υπουργού δεν είναι προσωπικό ραβασάκι. Πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα. Αν ο κ. Τσίπρας φοβάται, οφείλει να το πράξει πλέον ο κ. Κοτζιάς», σημειώνει το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

ΚΚΕ ΓΙΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ

Την πλήρη ενημέρωση της Βουλής για τα μυστικά κονδύλια ζητούν, με ερώτησή τους, οι βουλευτές του ΚΚΕ, Θ. Παφίλης, Λ. Κανέλλη, Στ. Τάσσος, Ν. Κατσώτης και Ν. Καραθανασόπουλος.

Όπως αναφέρουν, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, παρά τις περιορισμένες αλλαγές που έγιναν στον νόμο 4451/2017, τα μυστικά κονδύλια που διαχειρίζονται το υπουργείο Εξωτερικών και άλλα υπουργεία παραμένουν, δεδομένου ότι η ενημέρωση του προεδρείου της Βουλής γίνεται στη βάση γενικών στοιχείων, μόνο για ποσά μεγαλύτερα των 25.000 ευρώ.

Επομένως -τονίζουν οι βουλευτές- ο έλεγχος δεν μπορεί να είναι ουσιαστικός και η σχετική διάταξη του νόμου μπορεί εύκολα να καταστρατηγηθεί. Ο έλεγχος πρέπει να αφορά όλα τα υπουργεία, προσθέτουν.

Έτσι, το ΚΚΕ για ακόμη μία φορά -όπως και κατά το παρελθόν με τις κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ- επισημαίνει ότι κανείς λόγος δεν συντρέχει να θεωρούνται και να είναι μυστικά αυτά τα κονδύλια, αλλά θα πρέπει να είναι ενήμερη η Βουλή, πού δαπανώνται τα ποσά αυτά και για ποιον σκοπό.

Κατόπιν τούτων, ρωτούν τους υπουργούς Εξωτερικών, Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών πώς τοποθετείται η κυβέρνηση σε αυτά τα ζητήματα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass