Προφυλακιστέοι οι δύο για φόνο και βιασμό

Οργή στη Ρόδο - Φίλες της 21χρονης κατήγγειλαν ότι την είχαν βιάσει και βιντεοσκοπήσει - Παρέμβαση Λιμενικών

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 15:56

ΡΟΔΟΣ

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι δύο φερόμενοι δολοφόνοι της Ελένης Τοπαλούδη.

Σύμφωνα με την dimokratiki, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν πριν από λίγα λεπτά, μετά την απολογία τους και την κατ’ αντιπαράσταση εξέτασής τους, με ομόφωνη απόφαση της τακτικής Ανακτρίτριας Ρόδου και του Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου οι δύο κατηγορούμενοι. Ο 19χρονος Αλβανός και ο 21χρονος ημεδαπός, που φέρεται να δολοφόνησαν την 21χρονη φοιτήτρια του τμήματος Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ελένη Τοπαλούδη κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία και για βιασμό από κοινού. Στο δικαστικό μέγαρο Ρόδου συγκεντρώθηκε από το πρωί πλήθος κόσμου και προκλήθηκαν μικροεπεισόδια, τα οποία αποφεύχθηκαν εξαιτίας της παρουσίας ισχυρής δύναμης αστυνομικών και λιμενικών πέριξ και εντός του κτιρίου. Η ένταση του κόσμου ήταν τέτοια, όπου οι αρχές ασφαλείας αναγκάστηκαν να φυγαδεύσουν τους δύο κατηγορούμενους για να αποφευχθούν έκτροπα. Σημειώνεται ότι τα μέτρα φύλαξης των δύο δολοφόνων ήταν δρακόντεια.

ΤΗΝ ΕΙΧΑΝ ΒΙΑΣΕΙ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟΣΚΟΠΗΣΕΙ

Την πληροφορία ότι η Ελένη Τοπαλούδη είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού πριν από έναν χρόνο, μετέδωσε η εκπομπή Μαζί σου, στον ΣΚΑΙ, με την Τατιάνα Στεφανίδου. Σύμφωνα με την εκπομπή που επικαλείται μαρτυρίες φίλων της 21χρονης φοιτήτριας, η κοπέλα μια εβδομάδα μετά τον βιασμό είχε απευθυνθεί στην αστυνομία προκειμένου να υποβάλλει μήνυση, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρονται να την απέτρεψαν. Όπως ανέφερε μια από της φίλες της κοπέλας η Ελένη Τοπαλούδη έπεσε πέρυσι θύμα βιασμού ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε. Έκτοτε η κοπέλα ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και είχε ζητήσει ψυχολογική στήριξη. «Γνωρίζω την Ελένη από το πρώτο έτος του Πανεπιστημίου. (…) Στο δεύτερο έτος παρατήρησα αλλαγή στη συμπεριφορά της. Να σημειώσω ότι η κολλητή της φίλη σκοτώθηκε στο πρώτο έτος σε δυστύχημα. Από τότε άρχισα να βλέπω διαφορά. (…) Τον Φεβρουάριο του 2018 μου είχε εκμυστηρευτεί κάτι πολύ προσωπικό της. Δεν ξέρω πότε ακριβώς, αλλά μου είπε ότι λίγους μήνες νωρίτερα είχε βιαστεί από τρία άτομα τα οποία ήταν από τον Αρχάγγελο Ρόδου. Την είχαν βιντεοσκοπήσει και μάλιστα ντρεπόταν γι’ αυτό. Μετά το συμβάν έκοψε τα μαλλιά της και ζήτησε από ειδικό ψυχολογική στήριξη». Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Αρχάγγελο κατάγεται ένας από τους κατηγορούμενους. Η φίλη της Ειρήνης περιέγραψε ότι απευθύνθηκαν στην αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό ωστόσο τους έδιωξαν καθώς είχε περάσει μια εβδομάδα. «Τον Νοέμβριο του 2017 εγώ και η θανούσα μαζί με δύο ακόμη κοπέλες πήγαμε στο αστυνομικό τμήμα Ρόδου για να καταγγείλει τον βιασμό και τη βιντεοσκόπηση. Η καταγγελία έγινε μια εβδομάδα μετά τον βιασμό. Εκεί της είπαν ότι δεν γινόταν κάτι για την περίπτωσή της γιατί είχε περάσει αρκετό διάστημα. Μετά από αυτό που της συνέβη της δημιουργήθηκε έντονη φοβία. Το Αστυνομικό Τμήμα Ρόδου σύμφωνα με πληροφορίες της εκπομπής δήλωσε αναρμόδιο να καταγράψει την καταγγελία η οποία δεν υπάρχει στο βιβλίο συμβάντων. Κανείς ωστόσο όπως φαίνεται δεν ασχολήθηκε να καθοδηγήσει την κοπέλα ώστε να απευθυνθεί στο Τμήμα Ασφαλείας που είναι το αρμόδιο και που συνήθως βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με το αστυνομικό τμήμα! Τον ομαδικό βιασμό επιβεβαίωσε κι άλλη φίλη της Ελένης. «Μου είπε ότι είχε υποστεί βιασμό από τρία άτομα. Πέρυσι. Μου είχε πει ότι ντρεπόταν γι’ αυτό και γι’ αυτό είχε κόψει τα μαλλιά της», είπε μεταξύ άλλων η δεύτερη φίλη της.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ

Aνακοινώσεις για το θέμα έκαναν χθες οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος στο Υπουργείο Ναυτιλίας. Πιο συγκεκριμένα διευκρίνισαν πως το πτώμα της φοιτήτριας δεν βρέθηκε δεμένο στα πόδια -όπως ανάφερε προχθές ο συνήγορος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας- αλλά δέθηκε στη συνέχεια από ειδικά εκπαιδευμένους δύτες προκειμένου να ανασυρθεί η σορός. Ακόμη έγινε σαφές πως στην απολογία του 19χρονου φαίνεται πως το θύμα εξαναγκάστηκε σε πράξεις χωρίς τη θέληση του, ανέφερε ο πλοίαρχος και Διευθυντής Ασφαλείας και προστασίας θαλάσσιων συνόρων Ιωάννης Τζαμουράνης. Οι δράστες «έριξαν την κοπέλα στη θάλασσα, γύρισαν σπίτι, καθάρισαν, πήγαν ξανά στο σημείο πέταξαν κάποια αντικείμενα και επέστρεψαν πάλι πίσω», όπως αναφέρθηκε. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις έχουν βρεθεί ρούχα και αλλά αντικείμενα τα οποία εξετάζονται στα εργαστήρια των εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛΑΣ. Μάλιστα βρέθηκαν και κηλίδες αίματος στους χώρους της οικείας και πρόκειται να εξεταστούν. Σύμφωνα με το λιμενικό έχουν κατασχεθεί δύο υπολογιστές και τρία κινητά τηλέφωνα, ενώ το τηλέφωνο της άτυχης Ελένης, δεν έχει βρεθεί.

ΚΟΥΓΙΑΣ: ΒΙΑΣΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΕΙ

Μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τη Μαρία Αναστασοπούλου, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε πως η άτυχη 21χρονη δεν θα ζούσε ούτως ή άλλως, διότι τα χτυπήματα ήταν πάρα πολύ σοβαρά, ενώ σημείωσε πως σίγουρα το κορίτσι είχε βιασθεί πριν δολοφονηθεί με αυτό τον άγριο τρόπο. «Η Ελένη ήταν κορίτσαρος 1,80 μ. Πιθανώς γι’ αυτό χρειάστηκαν και οι δύο», σημείωσε ο Αλέξης Κούγιας για τις συνθήκες θανάτου της φοιτήτριας, ενώ επανέλαβε ότι: «Ήταν ζωντανή, ζητούσε βοήθεια». «Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, υπολογίζεται πως από τη στιγμή που η κοπέλα δέχθηκε τα πρώτα χτυπήματα μέχρι που κατέληξε, πέρασαν οχτώ ώρες», είπε ο δικηγόρος. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, το μεγάλο τραύμα από το σίδερο ήταν στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού της, ενώ ήταν μάλιστα τόσο δυνατό, που της έκοψε το αυτί. Ακόμη και αν οι δολοφόνοι της δεν την έριχναν στη θάλασσα θα είχε πεθάνει, αναφέρει ο ιατροδικαστής στην έκθεσή του.

ΧΥΔΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Eν αναμονή της υποβολής νομότυπης έγκλησης από την οικογένεια Τοπαλούδη για την έναρξη νέας και αυτοτελούς έρευνας για τον ποινικό κολασμό όλων εκείνων που πίσω από την ανωνυμία των social media με τη χρήση troll λογαριασμών αλλά και ορισμένοι επωνύμων, επιχείρησαν με χυδαίες αναρτήσεις να αμαυρώσουν την εικόνα της με άθλιους χαρακτηρισμούς, ενώ οι έρευνες για τον αδόκητο χαμό της βρίσκονταν σε εξέλιξη, τελεί η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου. Ο πατέρας του θύματος κ. Ιωάννης Τοπαλούδης έχει ήδη αιτηθεί σε κατάθεση που έδωσε ενώπιον των λιμενικών που διενήργησαν την προανάκριση για το έγκλημα την άσκηση ποινικής δίωξης και τη διενέργεια σχετικής έρευνας για τον εντοπισμό τους, πλην όμως δεν είχε υποβληθεί το σχετικό παράβολο για να επιληφθούν νομίμως οι αρχές καθώς τα αδικήματα που τελέστηκαν δεν διώκονται αυτεπαγγέλτως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass