Τριάντα συλλήψεις και 181 προσαγωγές για τα επεισόδια

Προκαταρκτική για αστυνομικό που χτύπησε νεαρό με την ασπίδα του στα επεισόδια για Γρηγορόπουλο

Δημοσίευση: 08 Δεκ 2018 15:58

ΑΘΗΝΑ

Η αστυνομία προχώρησε την Πέμπτη σε 181 προσαγωγές ατόμων συνολικά, για επεισόδια σε συγκεντρώσεις και πορείες που έγιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ενώ οι 30 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, όπως αναφέρει το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ χαρακτηρίζει «δυναμικό και αποτελεσματικό το επιχειρησιακό σχέδιο».

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκαν ποινικές δικογραφίες αυτόφωρης διαδικασίας και οδηγούνται στις κατά τόπους εισαγγελικές Αρχές. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι προσαγωγές και οι συλλήψεις επιμερίζονται ως εξής: Στην Αττική προσήχθησαν 66 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 13, στη Θεσσαλονίκη προσήχθησαν 52 από τα οποία συνελήφθησαν 15, στον Βόλο προσήχθησαν 25 άτομα από τα οποία συνελήφθησαν 2, στην Κρήτη προσήχθησαν 15 άτομα, στο Αγρίνιο 12 και στη Ρόδο 11. «Το εύρος των προσαγωγών και των συλλήψεων αναδεικνύει τη βούληση και την αποφασιστική στάση της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε όσους επιχείρησαν να αμαυρώσουν τις εκδηλώσεις, με βίαιες ενέργειες και συμπεριφορές», υπογραμμίζει το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΣΠΙΔΑ Εν τω μεταξύ προκαταρκτική εξέταση διέταξε το Αρχηγείο της αστυνομίας για τον αστυνομικό που φαίνεται σε φωτογραφίες και βίντεο να χτυπά με την ασπίδα του νεαρό που μόλις είχε ακινητοποιήσει, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στα Εξάρχεια, για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Το βίντεο, που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, αποτυπώνει άνδρα της διμοιρίας των ΜΑΤ να χτυπά με την ασπίδα του στο κεφάλι του νεαρού, ενώ αυτός είχε ακινητοποιηθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις και ήταν στη διαδικασία της προσαγωγής, στο πλαίσιο των επεισοδίων. Η έρευνα έχει ξεκινήσει για να διαπιστωθεί η ταυτότητα του αστυνομικού, ο οποίος θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass