ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΑΜΙΕΥΣΗ 7,16 ΔΙΣ. ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΤ

Πληρώνεται και πληρώνει η Ελλάδα

Πήρε τα λεφτά του το ΔΝΤ

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 8:03

 

 

 

ΑΘΗΝΑ

Σε συνέχεια της συμφωνίας της τελευταίας συνόδου κορυφής για την Ελλάδα ολοκληρώθηκαν οι ευρωπαϊκές και εθνικές διαδικασίες και πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση του δανείου των 7,16 δισ. ευρώ.

Αυτό ανέφερε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαικής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς απο τις Βρυξέλλες, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι διαβουλεύσεις των θεσμικών εκπροσώπων των δανειστών με τις ελληνικές αρχές θα ξεκινήσουν σύντομα στην Αθήνα, όπως συμφωνήθηκε στη σύνοδο.

Ανέφερε επίσης πως σε ότι αφορά τις νομοθετικές ρυθμίσεις που με βάση τις αποφάσεις της συνόδου κορυφής θα πρέπει να ψηφίσει η Βουλή την Τετάρτη, οι κοινοτικές υπηρεσίες βρίσκονται σε συνεχή επαφή με τις ελληνικές αρχές.

Η Ελλάδα εξοφλεί το ΔΝΤ και την ΕΚΤ

Ξεκίνησε η αποπληρωμή των υποχρεώσεων της Ελλάδας προς τους πιστωτές της.

Συγκεκριμένα, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έδωσε εντολή για την πλήρη εξόφληση των δόσεων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ.

Επίσης καταβάλλονται 4,2 δισ. ευρώ στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για ομόλογο που έληξε χθες (ονομαστικής αξίας 3,5 δισ. ευρώ συν τόκοι), καθώς και περίπου 500 εκατ. ευρώ στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Κομισιόν

Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις προειδοποίησε την Ελλάδα να μην καθυστερήσει να υιοθετήσει τις μεταρρυθμίσεις στις οποίες δεσμεύθηκε, επισημαίνοντας ότι αν συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα αποδεσμευθούν πόροι.

Σε συνέντευξή του στην Bild, επισήμανε ότι "τους τελευταίους μήνες χάθηκε πολλή εμπιστοσύνη, η οποία πρέπει τώρα να αποκατασταθεί". Αν η ελληνική κυβέρνηση τηρήσει τις δεσμεύσεις της και προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, "αυτό θα είναι ένα σημαντικό βήμα", υπογράμμισε.

ΕΞΟΦΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΔΝΤ

Ουάσινγκτον

Στην ανακοίνωση ότι η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμος οφειλέτης του ΔΝΤ προχώρησε σήμερα Δευτέρα ο διευθυντής επικοινωνίας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Τζέρι Ράις.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι η Ελλάδα αποπλήρωσε σήμερα το σύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της προς το ΔΝΤ, που ισοδυναμούν με 1,6 δισεκατομμύρια SDR ή περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ. Επομένως, η Ελλάδα δεν είναι πλέον ληξιπρόθεσμη προς το ΔΝΤ» δήλωσε ο Ράις.

Το στέλεχος του ΔΝΤ δήλωσε ακόμη πως το Ταμείο είναι έτοιμο να συνεχίσει να βοηθά την Ελλάδα στις προσπάθειές να επιστρέψει στην οικονομική σταθερότητα και ανάπτυξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα κλιμάκια στελεχών του ΔΝΤ και των λοιπών θεσμών αναμένεται να έλθουν στην Αθήνα το πιθανότερο την Πέμπτη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass