Στη Βουλή η δικογραφία για τα rebate φαρμάκων επί Καραμανλή...

Φέρεται να κόστισε στους φορολογούμενους 241 εκατομμύρια ευρώ

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2019 15:49

ΑΘΗΝΑ

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία για τις επιστροφές φαρμακευτικών εταιρειών για την περίοδο 2006 ως και 2010, που φέρεται να κόστισε στους Ελληνες φορολογούμενους 241 εκατομμύρια ευρώ.

Την υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας η υπουργός Εργασίας Εφη Αχτσιόγλου, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε πρόσφατα μαζί με τους Παύλο Πολάκη και Ανδρέα Ξανθό. Η υπόθεση έχει οικονομικό ενδιαφέρον, αλλά ακόμα μεγαλύτερο πολιτικό ενδιαφέρον. Ολα ξεκίνησαν με έρευνα που έκανε η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, από την οποία προέκυψε ότι δεν υπεγράφησαν οι υπουργικές αποφάσεις, που θα υποχρέωναν τις φαρμακευτικές εταιρείες να επιστρέψουν στο Δημόσιο ένα μέρος των κερδών τους, λόγω υπερβολικής κατανάλωσης φαρμάκων. Το περίφημο rebate, που είναι νόμος του κράτους. Η υπόθεση αποκτά όμως ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς είναι ο πρώτος φάκελος και το πρώτο σκάνδαλο που φθάνει στη Βουλή για την περίοδο διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Αν και δεν είναι γνωστά τα ονόματα πάνω στα οποία έπεσε πάνω η έρευνα της Δικαιοσύνης, η υπόθεση αφορά τους υπουργούς Υγείας και Εργασίας καθώς ενδεχομένως και τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας της κυβέρνησης Καραμανλή. Η ανοχή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην 7ετία Καραμανλή είναι κοινό μυστικό στα δημοσιογραφικά γραφεία και δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι ο άνθρωπος κλειδί του ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Δικαιοσύνης, είναι ένας πρώην στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο σημερινός αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Πολιτικοί αναλυτές διατυπώνουν συνεπώς το ερώτημα μήπως παίρνει τέλος η περίοδος της ανοχής της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στο σύστημα Καραμανλή και ο Αλέξης Τσίπρας λόγω των εκλογών, αλλάζει ρότα. Μάλιστα ορισμένοι συνδυάζουν τις εξελίξεις και τον τρόπο που παρουσιάστηκε στα ΜΜΕ η υπόθεση- με την συνέντευξη Εφης Αχτσιόγλου στην οποία τα media που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έδωσαν μεγάλο βάρος- με τις τελευταίες τακτικές κινήσεις του πρωθυπουργού και την στροφή στην κεντροαριστερά. Στους ανθρώπους δηλαδή που προέρχονται από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και για τους οποίους η περίοδος Καραμανλή είναι κόκκινο πανί, αφού εκεί αποδίδουν την κατάρρευση της χώρας και την χρεοκοπία. Να σημειωθεί ότι και η πρόσφατη τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στην Βουλή και τα βέλη που έριξε για τα όσα έγιναν στην οικονομία και επί γαλάζιας διακυβέρνησης (2004-2009) παραξένεψε πολλούς. Ενώ ακολούθησαν και άλλοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass